gastro postao
Punjeni krumpir zapečen u pećnici možete puniti nadjevom po želji, bitno je samo da nadjev ne bude suh
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 133
Potrebno vam je
- 8 kom krumpir, zreli
- 200 g kukuruz iz konzerve
- 180 g tuna, konz. u ulju
- 1.50 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 kom rotkvica, crvena
- 1 žličica senf
- sol
- papar
- origano
- 1.50 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Krumpire temeljito operite četkom, obrišite krpom i stavite u pećnicu na 180°C. Nakon 45-60 minuta izvadite krumpir i izdubite mu unutrašnjost.
- Namastite krumpir maslinovim uljem i nadjenite smjesom kukuruza šećerca, tunjevinom ocijeđenom od ulja, kiselim vrhnjem, sitno sjeckanim rotkvicama i senfom. Začinite solju, paprom i origanom.
- Pecite u pećnici desetak minuta.