gastro postao
Ove rolice izvrstan su izvor željeza i stoga odlično predjelo, gablec ili prilog
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 318
Potrebno vam je
- 50 g tijesto za savijače
- 150 g špinat
- 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 5 žlica ulje maslinovo
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- papar
- 1 režanj češnjak
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Priprema
- Špinat očistite i operite. Usitnite ga nožem i pirjajte na vrućem ulju. Posolite, popaprite te dodajte zgnječeni češnjak. Dolijevajte po malo vode dok špinat ne omekša. Sir i jaje izmiješajte električnim mikserom dok se ne pretvori u glatku, kremastu smjesu. Dodajte je špinatu i ohladite nadjev.
- Dvije kore premažite uljem, položite jednu na drugu, nadjenite ih smjesom te zamotajte. Režite rolice dužine pet-šest cm te im uvijte krajeve kao kad pripremate sarmu. Premažite rolice istučenim žumanjkom.
- Pecite ih u puno vrućeg ulja, može i u woku ili fritezi dok ne postanu hrskave i zlatno-smeđe boje.
Izvor Skuhatćute