Recepti 03. listopada 2014.

Špinat-rolice

gastro postao gastro.24sata.hr
Ove rolice izvrstan su izvor željeza i stoga odlično predjelo, gablec ili prilog

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 318

Potrebno vam je

  • 50 g tijesto za savijače
  • 150 g špinat
  • 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 5 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • papar
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Priprema

  1. Špinat očistite i operite. Usitnite ga nožem i pirjajte na vrućem ulju. Posolite, popaprite te dodajte zgnječeni češnjak. Dolijevajte po malo vode dok špinat ne omekša. Sir i jaje izmiješajte električnim mikserom dok se ne pretvori u glatku, kremastu smjesu. Dodajte je špinatu i ohladite nadjev.
  2. Dvije kore premažite uljem, položite jednu na drugu, nadjenite ih smjesom te zamotajte. Režite rolice dužine pet-šest cm te im uvijte krajeve kao kad pripremate sarmu. Premažite rolice istučenim žumanjkom.
  3. Pecite ih u puno vrućeg ulja, može i u woku ili fritezi dok ne postanu hrskave i zlatno-smeđe boje.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.