gastro postao
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Složeno
Potrebno vam je
- 90 g margarin
- 80 g secer
- 2 kom jaja
- 125 g brasna
- 1.50 žličica praska za pecivo
- 150 g tamne marmeldae
- 100 g slatko vrhnje
- 10 g kokos mast
- 750 g jagoda
- 390 g svjezi sir
- 125 g mascarpone
- 90 g secer
- 7 list zelatina
- 250 g slatko vrhnje
- 100 g komadice cokolade
Priprema
- Zagrijte pecnicu na 180 °. Na pleh stavite papir za pečenje. Isperite jagode i odrežite zeleni dio. Jagode staviti na stranu.
- Maslac i šećer miksati. Postupno umiješajte dva jaja.
- Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i dodajte.
- Tijesto ravnomjerno izlijte u tepsiju i pecite oko 20 min.Dok je površina zlatno smeđa. Onda odmah izvadite iz tepsije, ohladite.
- Čokolada sloj: Vrhnje ugrijte u teći i otopite komadiće čokolade zajedno s kokosovim uljem u njemu, uz miješanje.
- Čokoladnu masu razmažite na hladnom tlu kolača i to dok god je masa jos mekana - posložite jagode s vrhom prema gore. Međutim ostavite 6 jagode za kasniju dekoraciju sa strane. Ostavite kolač da se ohladi (1 sat).
- Stracciatella sloj: Potopiti želatinu. Svježi sir, mascarpone i šećer izmiješati. Istisnite želatinu i otopite je kratko na laganoj vatri, uz miješanje. Uklonite sa topline, kratko ohladiti. 1 žlicu mase svježeg sira oduzmite i dodajte želatini, zatim stavite sve zajedno u masu svježeg sira i dobro promiješajte.
- Tucite vrhnje dok nije čvrsto, te ga zajedno s komadićima čokolade dodajte masi od svježeg sira. Masu stavite preko jagode (glatko). Sada stavite kolač najmanje 2 sata u hladnjak.