Recepti 26. svibnja 2015.

Straciatella-jagoda

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Složeno

Potrebno vam je

  • 90 g margarin
  • 80 g secer
  • 2 kom jaja
  • 125 g brasna
  • 1.50 žličica praska za pecivo
  • 150 g tamne marmeldae
  • 100 g slatko vrhnje
  • 10 g kokos mast
  • 750 g jagoda
  • 390 g svjezi sir
  • 125 g mascarpone
  • 90 g secer
  • 7 list zelatina
  • 250 g slatko vrhnje
  • 100 g komadice cokolade

Priprema

  1. Zagrijte pecnicu na 180 °. Na pleh stavite papir za pečenje. Isperite jagode i odrežite zeleni dio. Jagode staviti na stranu.
  2. Maslac i šećer miksati. Postupno umiješajte dva jaja.
  3. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i dodajte.
  4. Tijesto ravnomjerno izlijte u tepsiju i pecite oko 20 min.Dok je površina zlatno smeđa. Onda odmah izvadite iz tepsije, ohladite.
  5. Čokolada sloj: Vrhnje ugrijte u teći i otopite komadiće čokolade zajedno s kokosovim uljem u njemu, uz miješanje.
  6. Čokoladnu masu razmažite na hladnom tlu kolača i to dok god je masa jos mekana - posložite jagode s vrhom prema gore. Međutim ostavite 6 jagode za kasniju dekoraciju sa strane. Ostavite kolač da se ohladi (1 sat).
  7. Stracciatella sloj: Potopiti želatinu. Svježi sir, mascarpone i šećer izmiješati. Istisnite želatinu i otopite je kratko na laganoj vatri, uz miješanje. Uklonite sa topline, kratko ohladiti. 1 žlicu mase svježeg sira oduzmite i dodajte želatini, zatim stavite sve zajedno u masu svježeg sira i dobro promiješajte.
  8. Tucite vrhnje dok nije čvrsto, te ga zajedno s komadićima čokolade dodajte masi od svježeg sira. Masu stavite preko jagode (glatko). Sada stavite kolač najmanje 2 sata u hladnjak.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.