Recepti 13. listopada 2014.

Štrudla od grožđa

Štrudla od grožđa
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatka jesenska štrudla s grožđem i piškotama

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 998

Kora

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 4 žlica ulje suncokretovo

Nadjev

  • 3 dl voda
  • 1000 g grožđe, bijelo
  • 50 g badem, oljušteni suhi
  • 3 kom piškote
  • 1 kom vanilin šećer
  • 3 žlica šećer, kristal
  • mljeveni cimet
  • 75 g maslac, neslani

Priprema

  1. Od navedenih satojaka umijesi glatko i rastezljivo tijesto, poklopi zdjelu u kojoj se tijesto nalazi i pusti neka odmara barem pola sata. Ako ti se ne raditi tijesto, možeš upotrijebiti gotove kore za savijače. Koristi po dvije kore za svaku savijaču, a ostatak postupka je isti.
  2. U vrećicu stavi piškote i usitni ih valjkom.
  3. Bademe sitno nasjeckaj.
  4. Grožđe operi i bobe odvoji od petelji. Ako su bobe jako velike svaku prereži na pola.
  5. Dodaj obje vrste šećera i cimet te promiješaj.
  6. Namaži lim za pečenje, onaj veliki duboki od pećnice i uključi pećnicu na 200 stupnjeva C
  7. Na veći ubrus stavi malo oštrog brašna i razvuci tijesto.
  8. Na jednu trećinu tijesta rasporedi pola količine nadjeva, po njemu pospi pola količine bademe i pola količine piškota, a ostali dio tijesta poprskaj maslacem.
  9. Pomoću ubrusa zarolaj, počevši s one starane gdje je nadjev. Prepolovi i krajeve stisni da nadjev ne curi tokom pečenja.
  10. Položi štrudle u lim i sve isto ponovi i s drugom polovinom tijesta. Sve četiri dobivene štrudle na kraju premaži rastopljenim maslacem.
  11. Peci oko 45 minuta.
  12. Pečene i ohlađene po želji pospi šećerom u prahu.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.