gastro postao
Sulejmanovim uspjesima sigurno je pridonijela i zdrava prehrana. Ovo je juha kojom je započinjao mnoge gozbe.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 5
Juha
- 1 čaša crvena leća
- luk ,crveni
- mrkva, crvena
- rajčica, crvena
- tikvice, zelene
- 2 režanj češnjak
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica maslac, neslani
Ćufte
- 150 g teletina, mljevena
- sol
- papar
- kim
Priprema
- Luk, mrkvu, tikvicu i krumpir narežite te propirjajte (posebno dodajući jedno po jedno). U drugom loncu skuhajte leću. Napravite zapršku od maslaca i brašna te dodajte povrće i skuhanu leću.
- Dodajte češnjak istučen u mužaru ili protisnut. Prema potrebi dodatjte vruće vode da se malo razrijedi.
- Pomješajte meso sa začinima, napravite kuglice veličine trešnje i popržite na ulju. Dodajte u juhu pri posluživanju.