Recepti 03. listopada 2014.

Sulejmanova juha

gastro postao gastro.24sata.hr
Sulejmanovim uspjesima sigurno je pridonijela i zdrava prehrana. Ovo je juha kojom je započinjao mnoge gozbe.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 5

Juha

  • 1 čaša crvena leća
  • luk ,crveni
  • mrkva, crvena
  • rajčica, crvena
  • tikvice, zelene
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica maslac, neslani

Ćufte

  • 150 g teletina, mljevena
  • sol
  • papar
  • kim

Priprema

  1. Luk, mrkvu, tikvicu i krumpir narežite te propirjajte (posebno dodajući jedno po jedno). U drugom loncu skuhajte leću. Napravite zapršku od maslaca i brašna te dodajte povrće i skuhanu leću.
  2. Dodajte češnjak istučen u mužaru ili protisnut. Prema potrebi dodatjte vruće vode da se malo razrijedi.
  3. Pomješajte meso sa začinima, napravite kuglice veličine trešnje i popržite na ulju. Dodajte u juhu pri posluživanju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.