gastro postao
Šparoge su skupe, ali zdrave, ukusne i općenito - divne. Još kad ih stavite na pizzu, pa tko tome može odoljeti!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1126
Potrebno vam je
- 1 kom rajčica, crvena
- vlasac ( listovi)
- 12 režanj češnjak
- 5 kom list bosiljka
- 12 kom šampinjoni (uzgojeni)
- 6 kom šparoge, divlje
- 4 žlica ulje maslinovo
- 1 šalica mozzarella
- papar
- 500 g tijesto za pizzu
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 250°C. Premažite tijesto maslinovim uljem, rasporedite ravnomjerno rajčicu, šparoge, češnjak i gljive. Pospite vlascem i bosiljkom.
- Rasporedite sir i nakapajte s malo maslinova ulja. Popaprite sir.
- Pecite od 20 do 30 minuta, no provjeravajte - kada kora dobije zlatnosmeđu boju i djeluje hrskavo, pizza je gotova.
Šparoge su skupe, ali zdrave, ukusne i općenito - divne. Još kad ih stavite na pizzu, pa tko tome može odoljeti!