Recepti 13. listopada 2014.

Švicarski flammkuchen

Švicarski flammkuchen
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno jelo koje neodoljivo podsjeća na tradicionalni specijalitet susjedne Italije

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1053

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za pizzu
  • 250 g slanina suha, masna
  • 1 kom luk ,crveni
  • sol
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 0.25 mala žlica muškatni oraščić
  • 300 g gouda punomasni
  • pšenično brašno, bijelo
  • svježe mljeveni papar
  • 2 mala žlica vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Izrežite slaninu na tanke trake, popržite na tavi oko pet minuta pa dodajte narezani luk. Pržite miješajući 10 do 15 minuta. Dodajte prstohvat soli.
  3. U malu zdjelu stavite punomasno vrhnje, začinite muškatnim oraščićem i dobro promiješajte.
  4. Okrenite lim naopačke i dobro pobrašnite. Na vrhu lima dobro razvaljajte tijesto za pizzu. Premažite punomasnim vrhnjem pa na njega stavite luk, slaninu i naribani sir. Po vrhu pospite malo crnog papra.
  5. Pecite u pećnici desetak minuta. Izvadite i pospite vlascem.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.