gastro postao
Jednostavno jelo koje neodoljivo podsjeća na tradicionalni specijalitet susjedne Italije
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1053
Potrebno vam je
- 500 g tijesto za pizzu
- 250 g slanina suha, masna
- 1 kom luk ,crveni
- sol
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
- 0.25 mala žlica muškatni oraščić
- 300 g gouda punomasni
- pšenično brašno, bijelo
- svježe mljeveni papar
- 2 mala žlica vlasac ( listovi)
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- Izrežite slaninu na tanke trake, popržite na tavi oko pet minuta pa dodajte narezani luk. Pržite miješajući 10 do 15 minuta. Dodajte prstohvat soli.
- U malu zdjelu stavite punomasno vrhnje, začinite muškatnim oraščićem i dobro promiješajte.
- Okrenite lim naopačke i dobro pobrašnite. Na vrhu lima dobro razvaljajte tijesto za pizzu. Premažite punomasnim vrhnjem pa na njega stavite luk, slaninu i naribani sir. Po vrhu pospite malo crnog papra.
- Pecite u pećnici desetak minuta. Izvadite i pospite vlascem.
Izvor Skuhatćute