Recepti 13. listopada 2014.

Taco umak

gastro postao gastro.24sata.hr
Jedinstveni umak u kućnoj izvedbi

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 27

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom paprika, zelena
  • 0.50 kom čili papričica,sušena
  • 1 kom čili papričica
  • 0.50 mala žlica kumin, mljeveni
  • 0.50 mala žlica korijander
  • 0.50 režanj češnjak
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat svježe mljeveni papar
  • 1 prstohvat šećer, kristal
  • 400 g pelati
  • pasirana rajčica (passata)

Priprema

  1. Na laganoj vatri zagrijte ulje u posudi debelog dna. Dodajte luk i papriku. Kuhajte dok malo ne omekšaju, često miješajući.
  2. Sitno nasjeckajte čili papričicu i stavite u posudu zajedno s kuminom, korijandrom i češnjakom. Kuhajte još 2-3 minute, često miješajući.
  3. Dodajte sol, papar, šećer i rajčice zajedno sa sokom te dobro promiješajte.
  4. Kuhajte još 5-6 minuta na umjerenoj vatri, dok se količina ne smanji i lagano zgusne. Dodajte pire od rajčice radi boje, ako je potrebno. Provjerite začinjenost. Upotrijebite crvenu ili žutu papriku umjesto zelene. Upotrijebite vruće ili hladno, ovisno o receptu – kao umak ili preljev za glavna jela od ribe, mesa ili peradi, za umakanje tortilla čipsa ili svježeg povrća. Taco umak se može zamrznuti (do 3 mjeseca).
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.