Recepti 13. listopada 2014.

Tapasi s lososom i inćunima

Tapasi s lososom i inćunima
gastro postao gastro.24sata.hr
Mali slasni zalogajčići s lososom, inćunima, medom, klicama i rikulom

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 473

Potrebno vam je

  • 100 g losos
  • 2 kom kruh kukuruzni, žuti domaći
  • 20 g maslac, slani
  • 2 žlica med, vrcani
  • 100 g inćun, konzervirani
  • rukola
  • ulje maslinovo
  • alfa alfa klice

Priprema

  1. Tapase od lososa pripremite tako da baguette narežete na kose ploške. Ako imate vremena i vješti ste u pečenju kruha, ispecite sami kukuruzni baguette. Ako tapase radite od kupljenoga kruha, birajte srednje širok baguette čije ćete narezane ploške tanko namazati omekšalim maslacem. Dimljeni losos pažljivo razdvojite na listiće te ih posložite na pripremljene ploške kukuruznog baguettea s maslacem.
  2. Tapase pokapajte medom kadulje. Svježinu će tapasima dati alfa-alfa klice koje postavite “raščupano” po vrhu.
  3. Tapas od inćuna i rikule pripremite također na ploškama kukuruznog baguettea. Nemojte ih premazivati maslacem nego odaberite maslino ulje. Rikolu obavezno osušite, a inćune iz ulja ocijedite.
  4. Složite prvo salaticu, a potom inćune na namazani kruh.

Mali slasni zalogajčići s lososom, inćunima, medom, klicama i rikulom

Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.