Recepti 15. listopada 2014.

Tart od brokule, sira i slanine

Tart od brokule, sira i slanine
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kako bi tart bio laganiji, umjesto punomasnog vrhnja možete upotrijebiti jogurt. brokulu u receptu možete zamijeniti cvjetačom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 801

Potrebno vam je

  • 500 g lisnato tijesto
  • 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 2 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 1 šalica tvrdi sir
  • 0.75 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 3 kom jaje kokošje
  • 0.50 žličica sol
  • 0.13 žličica papar
  • 1 prstohvat muškatni oraščić

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 170°C. Prepržite slaninu u tavi desetak minuta dok ne postane hrskava. Zatim je nasjeckajte na manje komadiće i ostavite sa strane.
  2. U tavu stavite brokulu pa začinite solju i paprom. Pržite je od pet do deset minuta dok ne omekša. Razvaljajte tijesto i utisnite ga u kalup.
  3. Nadjenite brokulom i slaninom pa pospite naribanim sirom. Pomiješajte mlijeko, vrhnje i jaja te začinite s malo soli, papra i muškatnog oraščića. Prelijte preko nadjeva i pecite 25-30 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.