gastro postao
Kako bi tart bio laganiji, umjesto punomasnog vrhnja možete upotrijebiti jogurt. brokulu u receptu možete zamijeniti cvjetačom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 801
Potrebno vam je
- 500 g lisnato tijesto
- 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 2 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
- 1 šalica tvrdi sir
- 0.75 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
- 3 kom jaje kokošje
- 0.50 žličica sol
- 0.13 žličica papar
- 1 prstohvat muškatni oraščić
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 170°C. Prepržite slaninu u tavi desetak minuta dok ne postane hrskava. Zatim je nasjeckajte na manje komadiće i ostavite sa strane.
- U tavu stavite brokulu pa začinite solju i paprom. Pržite je od pet do deset minuta dok ne omekša. Razvaljajte tijesto i utisnite ga u kalup.
- Nadjenite brokulom i slaninom pa pospite naribanim sirom. Pomiješajte mlijeko, vrhnje i jaja te začinite s malo soli, papra i muškatnog oraščića. Prelijte preko nadjeva i pecite 25-30 minuta.