gastro postao
želite li, možete upotrijebiti tri vrste sira, primjerice, gaudu, parmezan i mozzarellu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 469
Tijesto
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 šalica maslac, slani
- 0.50 žličica sol
- 0.50 žličica papar
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Nadjev
- 1.50 šalica špinat
- 200 g kuhana šunka
- 4 kom jaje kokošje
- 1 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
- 1 šalica gouda punomasni
- sol
- papar
Priprema
- Napravite tijesto. Pomiješajte brašno, sol i papar. Dodajte komadiće maslaca i izmiješajte prstima dok ne dobijete smjesu nalik na krušne mrvice. Istucite žumanjak i dodajte suhim sastojcima za tijesto. Miješajte dok ne dobijete smjesu nalik na tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 20 minuta.
- Razvaljajte tijesto i probodite na ga nekoliko mjesta vilicom pa utisnite u dno lima za pečenje.
- Za nadjev pomiješajte jaja, vrhnje, sol i papar. Miksajte 30 sekundi, a preko tijesta u limu za pečenje pospite listove špinata, slaninu i sir. Preko prelijte smjesu s jajima i vrhnjem. Pecite na 200°C oko 45 minuta. Hladite desetak minuta prije no što poslužite.