Recepti 03. listopada 2014.

Tartufi s NESCAFÉ Espressom i medom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija čokolade, espressa i meda za savršeni recept

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 322

Potrebno vam je

  • 150 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 125 g nestlé dessert corsé
  • 40 ml med, vrcani
  • 30 g maslac, slani
  • 60 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 žlica nescafé espresso
  • 200 g nestlé dessert noir čokolada

Priprema

  1. Nasjeckajte 200 g čokolade.
  2. Zagrijte lagano med da postane teku.ć
  3. Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, maknite s vatre i dodajte žličicu kave.
  4. Ostavite da pusti aromu do dvije minute, procijedite i vratite ga na vatru. Kad ponovno dođe do vrenja, prelijte ga u tri navrata preko nasjeckane čokolade miješajući u jednom smjeru dok se čokolada ne rastopi te smjesa nije homogena i glatka pa umiješajte med.
  5. Kad se smjesa malo ohladi, dodajte maslac narezan na male kockice i miješajte dok se maslac ne rastopi. Prebacite sve u plitku posudu ili tanjur te ostavite da se stisne u hladnjaku nekoliko sati.
  6. Žličicom zagrabite smjesu i zarolajte je između dlanova oblikujući kuglice.
  7. Ostavite kuglice da se stisnu u hladnjaku dok ne rastopite ostatak čokolade na pari.
  8. Pripremite posudu s kakaom u prahu.
  9. Kad je čokolada rastopljena, pomoću drvenog štapića uronite svaku kuglicu u nju, a zatim odmah prebacite u posudu s kakaom.
  10. Lagano je protresite kako bi se kuglice obložile kakaom sa svih strana te pustite da se vanjski sloj čokolade stvrdne prije nego što pomoću sita otresete višak kakaa i poslužite.

Izvor Ana Ugarković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.