gastro postao
Kombinacija čokolade, espressa i meda za savršeni recept
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 322
Potrebno vam je
- 150 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 125 g nestlé dessert corsé
- 40 ml med, vrcani
- 30 g maslac, slani
- 60 g kakao u prahu, nezašećereni
- 1 žlica nescafé espresso
- 200 g nestlé dessert noir čokolada
Priprema
- Nasjeckajte 200 g čokolade.
- Zagrijte lagano med da postane teku.ć
- Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, maknite s vatre i dodajte žličicu kave.
- Ostavite da pusti aromu do dvije minute, procijedite i vratite ga na vatru. Kad ponovno dođe do vrenja, prelijte ga u tri navrata preko nasjeckane čokolade miješajući u jednom smjeru dok se čokolada ne rastopi te smjesa nije homogena i glatka pa umiješajte med.
- Kad se smjesa malo ohladi, dodajte maslac narezan na male kockice i miješajte dok se maslac ne rastopi. Prebacite sve u plitku posudu ili tanjur te ostavite da se stisne u hladnjaku nekoliko sati.
- Žličicom zagrabite smjesu i zarolajte je između dlanova oblikujući kuglice.
- Ostavite kuglice da se stisnu u hladnjaku dok ne rastopite ostatak čokolade na pari.
- Pripremite posudu s kakaom u prahu.
- Kad je čokolada rastopljena, pomoću drvenog štapića uronite svaku kuglicu u nju, a zatim odmah prebacite u posudu s kakaom.
- Lagano je protresite kako bi se kuglice obložile kakaom sa svih strana te pustite da se vanjski sloj čokolade stvrdne prije nego što pomoću sita otresete višak kakaa i poslužite.
Izvor Ana Ugarković