Recepti 13. listopada 2014.

Teleći file u tijestu

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ne znate što pripremiti za nedjeljni obiteljski ručak, preporučamo teletinu u lisnatom tijestu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 298

Potrebno vam je

  • 1 kom teletina, mršava
  • 1 mala žlica senf
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica med, vrcani
  • 150 g slanina svinjska, sirova bez kože
  • 1 mala žlica mast svinjska, nesoljena
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Očistiti file, uvaljati ga u brašno pa ga ispeći na masnoći, na laganoj vatri. Ostaviti da se ohladi.
  2. Staviti file na narezanu slaninu, omotati i premazati medom. Razvaljati tijesto na debljinu od 3 mm, pa na njega staviti file. File potpuno prekriti tijestom tako da tijesto prelazi rubove filea za oko 2 cm. Premazati jajem. Dobro pritisnuti rubove i odrezati višak tijesta. Gornji dio po želji ukrasiti trakama od tijesta i premazati ih jajem.
  3. Peći na umjerenoj temperaturi oko 35 min.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.