gastro postao
Ako ne znate što pripremiti za nedjeljni obiteljski ručak, preporučamo teletinu u lisnatom tijestu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 298
Potrebno vam je
- 1 kom teletina, mršava
- 1 mala žlica senf
- sol
- svježe mljeveni papar
- pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica med, vrcani
- 150 g slanina svinjska, sirova bez kože
- 1 mala žlica mast svinjska, nesoljena
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Očistiti file, uvaljati ga u brašno pa ga ispeći na masnoći, na laganoj vatri. Ostaviti da se ohladi.
- Staviti file na narezanu slaninu, omotati i premazati medom. Razvaljati tijesto na debljinu od 3 mm, pa na njega staviti file. File potpuno prekriti tijestom tako da tijesto prelazi rubove filea za oko 2 cm. Premazati jajem. Dobro pritisnuti rubove i odrezati višak tijesta. Gornji dio po želji ukrasiti trakama od tijesta i premazati ih jajem.
- Peći na umjerenoj temperaturi oko 35 min.