Recepti 27. svibnja 2018.

Saltimbocca skoči mi u usta

Teleći kotleti s pršutom
gastro postao gastro.24sata.hr
Teleći kotlet, pršut i kadulja osnovni su sastojci talijanskog jela - saltibmocce.

Teleći odresci s pršutom i kaduljom, sljubljeni s umakom od suhog bijelog vina sjedinjuju nekoliko bitnih odlika talijanske kuhinje i zato saltimbocca zaslužuje posebno mjesto.

Na talijanskom Saltimbocca doslovno znači "skoči u usta", vjerojatno zato što su pojedini komadi savršeno oblikovani za velike slasne zalogaje.  Saltimbocca alla Romana je jedno od najpoznatijih predstavnika rimske kuhinje. Posebno je popularno u Švicarskoj, Italiji, Španjolskoj i Grčkoj. 

 

Janjeći kotleti Možda vas zanima... Fantastično: Janjeći kotleti s tri tajna sastojka Recepti

 

Samoborski kotlet Možda vas zanima... Samoborski kotlet: Povratak ukusnoj tradiciji Recepti

 

Tanki teleći odresci s pršutom i kaduljom toliko su ukusni da skaču u usta.

Potrebno vam je:

  • 6 komada telećih kotleta
  • 6 šnita pršuta
  • 12 listova kadulje
  • sol
  • 4 žlice maslaca
  • 4 žlice suhog bijelog vina

Priprema:

  1. Kotlete i pršut prepolovite pa istucite meso.
  2. Svaki komad mesa prekrijte pršutom i listom kadulje te pričvrstite čačkalicom. Posolite.
  3. U tavi otopite maslac te ispecite teleće zamotuljke.
  4. Sačuvajte masnoću koju je meso ispustilo i dodajte joj vino. Kuhajte 30 sekundi i dodajte žlicu vode. Prelijte kotlete umakom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.