Teleći odresci s pršutom i kaduljom, sljubljeni s umakom od suhog bijelog vina sjedinjuju nekoliko bitnih odlika talijanske kuhinje i zato saltimbocca zaslužuje posebno mjesto.
Na talijanskom Saltimbocca doslovno znači "skoči u usta", vjerojatno zato što su pojedini komadi savršeno oblikovani za velike slasne zalogaje. Saltimbocca alla Romana je jedno od najpoznatijih predstavnika rimske kuhinje. Posebno je popularno u Švicarskoj, Italiji, Španjolskoj i Grčkoj.
Tanki teleći odresci s pršutom i kaduljom toliko su ukusni da skaču u usta.
Potrebno vam je:
- 6 komada telećih kotleta
- 6 šnita pršuta
- 12 listova kadulje
- sol
- 4 žlice maslaca
- 4 žlice suhog bijelog vina
Priprema:
- Kotlete i pršut prepolovite pa istucite meso.
- Svaki komad mesa prekrijte pršutom i listom kadulje te pričvrstite čačkalicom. Posolite.
- U tavi otopite maslac te ispecite teleće zamotuljke.
- Sačuvajte masnoću koju je meso ispustilo i dodajte joj vino. Kuhajte 30 sekundi i dodajte žlicu vode. Prelijte kotlete umakom.