gastro postao
Zaželjeli ste se nečeg laganog ili jednostavno vaša prehrana ne uključuje namirnice životinjskog podrijetla? Isprobajte ovu vege tempuru.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 189
Potrebno vam je
- 200 g raženo brašno ( 60% ekstrah.)
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 prstohvat sol
- 1 žlica list bosiljka
- 200 g cherry rajčice
- 300 g šampinjoni (uzgojeni)
- 2 vezica poriluk (cijeli)
- ulje suncokretovo
- 1 kom limeta
Priprema
- Od pola brašna, jajeta, žumanjka, 200 ml vode, soli i bosiljka napravite glatku smjesu. Ostavite 15 minuta da odstoji.
- Rajčice operite i posušite. Obrišite gljive kuhinjskim papirom. Poriluk očistite, operite i ukoso narežite na komadiće duge dva cm. Povrće uvaljajte u ostatak brašna, potom nataknite na štapić i umočite u smjesu.
- Odmah pržite u vrelom ulju dok ne dobije zlatno-žutu boju. Gotovo povrće stavite na kuhinjski papir da se ocijedi. Narežite limetu na kriške i poslužite s povrćem.
Izvor Skuhatćute