Recepti 03. listopada 2014.

Tempura od povrća s limetinim sokom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zaželjeli ste se nečeg laganog ili jednostavno vaša prehrana ne uključuje namirnice životinjskog podrijetla? Isprobajte ovu vege tempuru.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 189

Potrebno vam je

  • 200 g raženo brašno ( 60% ekstrah.)
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 prstohvat sol
  • 1 žlica list bosiljka
  • 200 g cherry rajčice
  • 300 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 vezica poriluk (cijeli)
  • ulje suncokretovo
  • 1 kom limeta

Priprema

  1. Od pola brašna, jajeta, žumanjka, 200 ml vode, soli i bosiljka napravite glatku smjesu. Ostavite 15 minuta da odstoji.
  2. Rajčice operite i posušite. Obrišite gljive kuhinjskim papirom. Poriluk očistite, operite i ukoso narežite na komadiće duge dva cm. Povrće uvaljajte u ostatak brašna, potom nataknite na štapić i umočite u smjesu.
  3. Odmah pržite u vrelom ulju dok ne dobije zlatno-žutu boju. Gotovo povrće stavite na kuhinjski papir da se ocijedi. Narežite limetu na kriške i poslužite s povrćem.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.