Recepti 13. listopada 2014.

Tiramisu

Tiramisu
gastro postao gastro.24sata.hr
Popularna talijanska slastica nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 585

Potrebno vam je

  • 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • 250 g mascarpone
  • 25 ml konjak (38 vol % alkoh.)
  • 200 ml kava instant
  • kakao u prahu, nezašećereni
  • 125 g šećer, kristal
  • 8 kom piškote

Priprema

  1. U vatrostalnoj zdjeli mutite žutanjke i ¾ šećera dok smjesa ne postane gusta i blijeda, a onda ih stavite na lonac u kojemu tiho kipi voda da se zagrije. Kada se zagrije, maknite zdjelu s vatre.
  2. U drugoj zdjeli tucite bjelanjke s ostatkom šećera dok ne nastanu čvrsti vrhovi. Najprije umiješajte mascarpone, a zatim oprezno dodajte i tučeni bjelanjak, pazeći da smjesa ostane lagana i pjenasta.
  3. Namočite piškote u zaslađenu kavu (ako želite, dodajte konjak). Stavite 4 piškote na dno vatrostalne posude promjera 20 cm, ili u 4 zdjelice (2 piškote po zdjelici). Prelijte slojem kreme pa stavite još jedan sloj piškota i na kraju još jedan sloj kreme.
  4. Stavite poklopljeni tiramisù u hladnjak na otprilike 2 sata. Obilno pospite kakaom u prahu.

Izvor Recept je preuzet iz kuharice ''Deserti'' u izdanju Mozaik knjige.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.