gastro postao
Tri sastojka za savršenu kombinaciju
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1178
Potrebno vam je
- 400 g brokula (glavica)
- 350 g kupus glavati, bijeli
- 200 g kuhana šunka
- 1 kom čili papričica
- 4 filet inćun
- 2 režanj češnjak
- 350 g penne rigate (pera)
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 vezica peršin, stabljika
- 40 g parmezan
- 80 g pinjoli
- 1 kom limun
Priprema
- Narežite brokulu na cvjetiće te nasjeckajte kupus. Narežite šunku na trake široke centimetar. Čili uzdužno prerežite napola i odstranite sjemenke, a potom tanko narežite po širini. Nasjeckajte inćune pa ogulite i sitno nasjeckajte češnjak te pomiješajte sa žličicom soli.
- Kuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi prema uputi na pakiranju. U međuvremenu u velikoj tavi na srednjoj temperaturi zagrijte ulje. Dodajte šunku, čili, inćune i češnjak. Pirjajte, miješajući, oko tri minute, dok se masnoća iz salame ne rastopi. Dodajte kupus te sve lagano prebacujte u tavu, miješajte dvije minute pa maknite sa štednjaka.
- Tjesteninu prebacite u tavu. U vodu u kojoj se kuhala tjestenina dodajte brokulu te kuhajte dok ne omekša. krupno nasjeckajte peršin.
- Cjedilom izvadite brokulu te prebacite u tavu s peršinom, parmezanom i prženim pinjolima. Stavite tavu na srednje jaku vatru te lagano miješajte dvije minute, dok se sastojci ne sjedine i ne zagriju. Prelijte limunovim sokom te poškropite maslinovim uljem.