Recepti 07. listopada 2014.

Tjestenina s brokulom, slaninom i inćunima

gastro postao gastro.24sata.hr
Tri sastojka za savršenu kombinaciju

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1178

Potrebno vam je

  • 400 g brokula (glavica)
  • 350 g kupus glavati, bijeli
  • 200 g kuhana šunka
  • 1 kom čili papričica
  • 4 filet inćun
  • 2 režanj češnjak
  • 350 g penne rigate (pera)
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 vezica peršin, stabljika
  • 40 g parmezan
  • 80 g pinjoli
  • 1 kom limun

Priprema

  1. Narežite brokulu na cvjetiće te nasjeckajte kupus. Narežite šunku na trake široke centimetar. Čili uzdužno prerežite napola i odstranite sjemenke, a potom tanko narežite po širini. Nasjeckajte inćune pa ogulite i sitno nasjeckajte češnjak te pomiješajte sa žličicom soli.
  2. Kuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi prema uputi na pakiranju. U međuvremenu u velikoj tavi na srednjoj temperaturi zagrijte ulje. Dodajte šunku, čili, inćune i češnjak. Pirjajte, miješajući, oko tri minute, dok se masnoća iz salame ne rastopi. Dodajte kupus te sve lagano prebacujte u tavu, miješajte dvije minute pa maknite sa štednjaka.
  3. Tjesteninu prebacite u tavu. U vodu u kojoj se kuhala tjestenina dodajte brokulu te kuhajte dok ne omekša. krupno nasjeckajte peršin.
  4. Cjedilom izvadite brokulu te prebacite u tavu s peršinom, parmezanom i prženim pinjolima. Stavite tavu na srednje jaku vatru te lagano miješajte dvije minute, dok se sastojci ne sjedine i ne zagriju. Prelijte limunovim sokom te poškropite maslinovim uljem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.