gastro postao
U manje od pola sata do ukusnog ljetnog obroka!
Donosimo ti recept za zaista jednostavnu, brzu i ukusnu tjesteninu s pristupačnim sastojcima. Recept dolazi iz kuhinje slavnog chefa Jamieja Olivera, a sigurni smo da će se nakon prvog isprobavanja naći na tvom tjednom ljetnom jelovniku.
Količina je dostatna za četiri porcije, a za pripremu i kuhanje ćeš trebati izdvojiti 30 minuta. Uživaj!
Sastojci:
- 500 g cherry rajčica, crvene i žute
- 150 g crnih maslina
- 1 češanj češnjaka
- ocat od crnog vina
- 1 vezica svježeg bosiljka (30 g)
- 1 svežanj mažurana (30 g)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 400 g špageta
Priprema:
- Rajčice prepolovi, a masline očisti od koštica. Oguli i sitno nasjeckaj češnjak.
- U velikoj zdjeli zgnječi rajčice rukama. Umiješaj masline, češnjak i žlicu octa.
- Uberi i rastrgaj listove bosiljka i mažurana i ulij 10 žlica maslinovog ulja. Ostavi da se sastojci sjedine 10 minuta.
- Skuhaj tjesteninu u slanoj kipućoj vodi al dente, prema uputama na pakiranju. Ocijedi ju i brzo prelij pripremljenim umakom.
- Začini prema ukusu. Posluži odmah.
Dobar tek!