Recepti 21. srpnja 2021.

Tjestenina s cherry rajčicama - brzinski ljetni ručak

SHUTTERSTOCK Tjestenina s cherry rajčicama
gastro postao gastro.24sata.hr
U manje od pola sata do ukusnog ljetnog obroka!

Donosimo ti recept za zaista jednostavnu, brzu i ukusnu tjesteninu s pristupačnim sastojcima. Recept dolazi iz kuhinje slavnog chefa Jamieja Olivera, a sigurni smo da će se nakon prvog isprobavanja naći na tvom tjednom ljetnom jelovniku.

Količina je dostatna za četiri porcije, a za pripremu i kuhanje ćeš trebati izdvojiti 30 minuta. Uživaj!

Sastojci:

  •     500 g cherry rajčica, crvene i žute
  •     150 g crnih maslina
  •     1 češanj češnjaka
  •     ocat od crnog vina
  •     1 vezica svježeg bosiljka (30 g)
  •     1 svežanj mažurana (30 g)
  •     ekstra djevičansko maslinovo ulje
  •     400 g špageta

 

Možda vas zanima... Ideja za ručak: Tjestenina s pestom od mladog špinata Recepti


Priprema:

  1.     Rajčice prepolovi, a masline očisti od koštica. Oguli i sitno nasjeckaj češnjak.
  2.     U velikoj zdjeli zgnječi rajčice rukama. Umiješaj masline, češnjak i žlicu octa.
  3.     Uberi i rastrgaj listove bosiljka i mažurana i ulij 10 žlica maslinovog ulja. Ostavi da se sastojci sjedine 10 minuta.
  4.     Skuhaj tjesteninu u slanoj kipućoj vodi al dente, prema uputama na pakiranju. Ocijedi ju i brzo prelij pripremljenim  umakom.
  5.     Začini prema ukusu. Posluži odmah.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Uživaj u panzanelli - salati s kruhom i rajčicama Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.