Recepti 15. srpnja 2021.

Ideja za ručak: Tjestenina s pestom od mladog špinata

SHUTTERSTOCK Tjestenina s pestom od mladog špinata
gastro postao gastro.24sata.hr
Mladi špinat je odličan dodatak tradicionalnom receptu za pesto

Tko može odoljeti klasičnoj kombinaciji bosiljka, maslinovog ulja i aromatičnog parmezana? Sudeći po popularnosti pesto umaka, skoro pa nitko. Iako je tradicionalna talijanska verzija pesta najpopularnija, postoji i niz novih i zanimljivih okusa koje mu možemo dodati. Jedan od njih je mladi špinat koji na tržnicama možemo kupiti tijekom ljetnih mjeseci.

Mladi špinat će pestu dati posebnu aromu, a to je ujedno i najbolji način kako iz zelenih listova dobiti što više nutrijenata i blagodati za organizam. 

 

Možda vas zanima... Mali vodič do savršenog pesta od bosiljka Recepti

 

Sastojci:

  • 200 g mladog špinata
  • 20 g svježeg bosiljka
  • 30 g pinjola
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 češanj češnjaka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 50 g parmezana
  • 500 g tjestenine po izboru
  • Papar
  • Sol

Priprema:

  1. Za pripremu pesta najprije tostiraj pinjole tako da ih zapečeš na visokoj temperaturi nekoliko minuta. 
  2. Mladi špinat, bosiljak i maslinovo ulje stavi u blender te dobro blendaj dok ne usitniš. Dodaj limunov sok, češnjak, tostirane pinjole, sol, papar i parmezan te sve dobro izblendaj. 
  3. Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju i u vodu u kojoj se kuha dodaj pola žlice soli. Kada je tjestenina kuhana procijedi ju te sačuvaj jednu šalicu vode u kojoj se kuhala. 
  4. Pomiješaj kuhanu tjesteninu i pesto od špinata te dodaj malo vode u kojoj se kuhala tjestenina kako bi dobila kremastije jelo. 
  5. Tjesteninu s pestom od špinata posluži toplu, s malo ribanog parmezana ili tostiranih pinjola i uživaj u zdravom obroku!


Isprobaj i ove ukusne recepte u kojima je špinat zvijezda:

 

Možda vas zanima... Kremasta tjestenina sa špinatom i ricottom Recepti Možda vas zanima... Brzinski kus-kus sa špinatom i gljivama Recepti Možda vas zanima... Rolada od špinata, svježeg sira i šunke Kolumne Možda vas zanima... Ručak u 30 minuta: Zapečeni njoki s mozzarellom i špinatom Recepti Možda vas zanima... Smoothie od banane, špinata i kakaa čisti je užitak Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.