gastro postao
Tjestenina s tunom jednostavno je jelo za radne dane. Dodajte joj tek nekoliko jednostavnih sastojaka pa je pretvorite u tanjur okusa u kojima ćete poželjeti uživati još češće.
Tanjur fine tjestenine sve je što nam treba za vrijeme užurbanih radnih dana. Vjerujemo kako ste je često kombinirali upravo s tunom iz konzerve, a sada vam donosimo recept za još raskošniju, a tako jednostavnu tjesteninu.
Nekoliko mariniranih inćuna dat će daleko raskošnije okuse, a svježa rajčica i paprika podići će ovo jelo na neku sasvim novu razinu te mu dati dodatnu svježinu. Ljepljiv umak, divne arome bosiljka i al dente skuhana tjestenina definitivno su recept za sreću na tanjuru.
Potrebno vam je:
- 1 konzerva tune
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 5 žlica pelata
- 2 rajčice
- 1 paprika
- 5 pelata
- Marinirani inćuni (količinu prilagodite vlastitom ukusu)
- Peršin, bosiljak
- Tjestenina
- Parmezan
Priprema:
- Na maslinovom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk, a zatim mu dodajte češnjak.
- Ubacite inćune. Za to vrijeme papriku nasjeckajte na rezance, a rajčicu na sitne kockice.
- Luku najprije dodajte papriku i kratko ju pirjajte, a zatim ubacite rajčicu.
- Dobro pomiješajte, dodajte sol i papar.
- Kuhajte dok ne nestane tekućine, a zatim dodajte pelate.
- Pustite da se krčka na laganoj vatri.
- Za to vrijeme stavite kuhati tjesteninu. Ako vam ponestane tekućine u umaku, dodajte mu nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Kada je skoro gotova, tjesteninu prebacite u umak i dodajte dobro ocijeđenu tunu iz konzerve.
- Sve pomiješajte pa začinite bosiljkom i peršinom.
- Pospite parmezanom i poslužite uz sezonsku salatu.
Dobar tek!