Recepti 10334 prikaza 05. rujna 2017.

Tjestenina s tunom - još bolji okusi jednostavnog ručka

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tjestenina s tunom jednostavno je jelo za radne dane. Dodajte joj tek nekoliko jednostavnih sastojaka pa je pretvorite u tanjur okusa u kojima ćete poželjeti uživati još češće.

Tanjur fine tjestenine sve je što nam treba za vrijeme užurbanih radnih dana. Vjerujemo kako ste je često kombinirali upravo s tunom iz konzerve, a sada vam donosimo recept za još raskošniju, a tako jednostavnu tjesteninu. 

 

Možda vas zanima... Manje je više: Hrskava tjestenina s kaparima i limunom Recepti

 

Nekoliko mariniranih inćuna dat će daleko raskošnije okuse, a svježa rajčica i paprika podići će ovo jelo na neku sasvim novu razinu te mu dati dodatnu svježinu. Ljepljiv umak, divne arome bosiljka i al dente skuhana tjestenina definitivno su recept za sreću na tanjuru.

 

Možda vas zanima... Otkrijte tajni sastojak najkremastijih tjestenina Špajza

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 1 konzerva tune
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 5 žlica pelata
  • 2 rajčice
  • 1 paprika
  • 5 pelata
  • Marinirani inćuni (količinu prilagodite vlastitom ukusu)
  • Peršin, bosiljak
  • Tjestenina
  • Parmezan

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk, a zatim mu dodajte češnjak.
  2. Ubacite inćune. Za to vrijeme papriku nasjeckajte na rezance, a rajčicu na sitne kockice.
  3. Luku najprije dodajte papriku i kratko ju pirjajte, a zatim ubacite rajčicu.
  4. Dobro pomiješajte, dodajte sol i papar.
  5. Kuhajte dok ne nestane tekućine, a zatim dodajte pelate.
  6. Pustite da se krčka na laganoj vatri.
  7. Za to vrijeme stavite kuhati tjesteninu. Ako vam ponestane tekućine u umaku, dodajte mu nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  8. Kada je skoro gotova, tjesteninu prebacite u umak i dodajte dobro ocijeđenu tunu iz konzerve.
  9. Sve pomiješajte pa začinite bosiljkom i peršinom.
  10. Pospite parmezanom i poslužite uz sezonsku salatu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.