Špajza 15. kolovoza 2017.

Otkrijte tajni sastojak najkremastijih tjestenina

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavnim trikom postignite savršene okuse nezaboravno kremaste tjestenine...

Kremoznost umaka najlakše ćete postići dodavanjem maslaca, vrhnja ili sira. Takvi su umaci posebno ukusni jer uz arome koje donose različiti začini pružaju i pravo bogatstvo tekstura. Posebice kada je riječ o umacima za tjesteninu. Koristite li sitniju, rupičastu tjesteninu upravo će takvi umaci biti idealan odabir.
 

penne.jpg Možda vas zanima... 15 neodoljivih recepata s tjesteninom Špajza

 

No pripremate li umak koji ne dopušta korištenje navedenih sastojaka, neutralno i genijalno rješenje bit će upravo sirovo jaje. Dovedite ga na sobnu temperaturu pa ga dobro istucite. Zatim tjestenini dodajte malo vode u kojoj se kuhala pa ubacite jaje i energičnim miješanjem dosegnite umak čiji će okusi biti na razini ponajboljih restorana.
 

 | Author: thinkstock foto: thinkstock
 

Toplina tjestenine uništit će bakterije, a iza sebe ostaviti samo finu, kremastu tjesteninu kojoj je tako teško odoljeti. Ova varijanta također će biti odlična ideja za pripremu brzinskog ručka. Dodajte na kockice sjeckanu pancetu, malo parmezana pa sve zajedno sjedinite u loncu. Bolje ne može!
 

Možda vas zanima... Novi okusi dobro poznate tjestenine sa sirom Recepti


Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.