gastro postao
Odlična kombinacija tijesta i povrća koja će se zasigurno svidjeti i onima koji najviše vole mesne ručkove...
Ovo fino, lagano i zdravo jelo prava je kruna talijanske kuhinje. Tijesto, špinat, parmezan i maslinovo ulje zapečeni su u malim cijevima od tjestenine, a sve zajedno na kraju čini jedno vrhunsko kremasto-hrskavo jelo.
Gotovi su vrlo brzo, slasni su, a izgledaju primamljivo. Za još bržu verziju koristite kanelone koji se ne kuhaju, već ih odmah punite i pecite.
Potrebno vam je
- 1 žlica suncokretovog ulja
- 1 crveni luk
- 1 režanj češnjaka
- 500 g špinata
- sol
- papar
- muškatni oraščić
- 3 žlice maslaca
- 2 šalice mlijeka
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- 1 šalica parmezana
- cannelloni
Priprema:
- Zagrijte ulje u dubokoj posudi. Pirjajte nasjeckani luk i češnjak. Dodajte neodmrznuti špinat i malo vode. Pokriveno kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Začinite solju, paprom i ribanim muškatnim oraščićem.Ocijedite i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu.
- Rastopite maslac, umiješajte brašno i neprestano miješajte dok ne dobije zlatno smeđu boju. Dodajte mlijeko i vrhnje, miješajući metlicom za snijeg. Zavrijte i pustite da kuha 2 minute. Posolite i popaprite.
- Trećinu umaka pomiješajte s polovinom parmezana. Polovinu umaka s parmezanom polijte po špinatu, a drugom polovinom napunite cannellone.
- Napunjene cannellone složite na špinat, prelijte s preostale dvije trećine umaka i pospite preostalom polovinom ribanog parmezana. Po vrhu rasporedite listiće maslaca i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 210°C ( plinska pećnica na 4-5 ) 20-30 minuta.