gastro postao
Bogatu i zasitnu salatu možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 86
Potrebno vam je
- 3 g krumpir, zreli
- 3 g krumpir, slatki
- 2 žlica ulje maslinovo
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom crvena paprika
- 1 mala žlica čili u prahu
- 3 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
- 300 g kuhana šunka
- 6 kom jaje kokošje
Priprema
- Začinite krumpire paprom i solju pa prelijte žlicom maslinova ulja. Zagrijte ih u mikrovalnoj ili u pećnici samo nekoliko minuta na niskoj temperaturi. Ocijedite ih od viška tekućine i stavite sa strane.
- Zagrijte preostalu žlicu ulja u dubokoj tavi. Dodajte nasjeckan luk i papriku pa pržite pet minuta. Dodajte čili, promiješajte i ostavite na vatri još 30 sekundi.
- Pomiješajte krumpire i vrhnje. Dodajte ih u tavu. Neka se prže nekoliko minuta pa ih okrenite da dobiju boju i s druge strane. Okrećite ih svakih nekoliko trenutaka deset minuta. Maknite s vatre.
- Dodajte šunku i velikom žlicom promiješajte. Dodajte jaja. Začinite solju i paprom. Vratite na vatru pa miješajte dok se jaja ne zgrušaju.
Bogatu i zasitnu salatu možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo
Izvor Skuhatćute