Recepti 13. listopada 2014.

Topla salata od šunke, krumpira i jaja

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogatu i zasitnu salatu možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 86

Potrebno vam je

  • 3 g krumpir, zreli
  • 3 g krumpir, slatki
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 mala žlica čili u prahu
  • 3 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 300 g kuhana šunka
  • 6 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Začinite krumpire paprom i solju pa prelijte žlicom maslinova ulja. Zagrijte ih u mikrovalnoj ili u pećnici samo nekoliko minuta na niskoj temperaturi. Ocijedite ih od viška tekućine i stavite sa strane.
  2. Zagrijte preostalu žlicu ulja u dubokoj tavi. Dodajte nasjeckan luk i papriku pa pržite pet minuta. Dodajte čili, promiješajte i ostavite na vatri još 30 sekundi.
  3. Pomiješajte krumpire i vrhnje. Dodajte ih u tavu. Neka se prže nekoliko minuta pa ih okrenite da dobiju boju i s druge strane. Okrećite ih svakih nekoliko trenutaka deset minuta. Maknite s vatre.
  4. Dodajte šunku i velikom žlicom promiješajte. Dodajte jaja. Začinite solju i paprom. Vratite na vatru pa miješajte dok se jaja ne zgrušaju.

Bogatu i zasitnu salatu možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.