Maslac, šećer i sladoled stvaraju bogat, kremasti napitak uz dašak začina. Definitivno, ovaj koktel grije dušu i popravlja raspoloženje!
Hot Buttered Rum omiljeni je zimskikoktel koji spaja bogate okuse maslaca, smeđeg šećera i ruma s toplim začinima poput cimeta i muškatnog oraščića. Ova verzija donosi moderan zaokret – zahvaljujući dodatku sladoleda od vanilije i upotrebi blendera, svi sastojci se savršeno stapaju u kremastu smjesu, bez odvajanja maslaca na površini.
Poslastica u čaši
Savršen za blagdanska okupljanja ili ugodne večeri kod kuće, ovaj koktel bit će hit među gostima. Najbolji dio? Bazna smjesa može se pripremiti unaprijed i zamrznuti, pa je uvijek spremna za posluživanje!
Bazna smjesa može se čuvati u zamrzivaču do tjedan dana. Prije upotrebe, izvadi je i pusti da se malo odmrzne kako bi se lakše umiješala u koktel.
Ne gasi ekran dok kuham
Kremasti koktel s rumom i sladoledom
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
10
porcija
JEDNOSTAVNO
BAZA
Sastojci
Maslac
0,50
šalica
Smeđi šećer
0,50
šalica
Šećer
0,50
šalica
Cimet
0,75
žličica
Klinčić u prahu
0,25
žličica
Muškatni oraščić
0,25
žličica
Sladoled od vanilije
1
šalica
Postupak
U velikoj zdjeli pomiješaj omekšali maslac, smeđi šećer, kristalni šećer, mlljevene cimet, klinčiće i muškatni oraščić. Koristi električni mikser ili čvrstu špatulu kako bi smjesa postala glatka, otprilike 30 sekundi.
Smjesu prebaci u blender, dodaj omekšali sladoled od vanilije i blendaj dok ne postane potpuno glatka, što traje oko 30 sekundi.
SLAGANJE KOKTELA
Sastojci
Voda
6
žlica
Rum
0,25
šalica
Bazna smjesa
3
žlica
Cimet
Postupak
U toploj šalici pomiješaj 6 žlica vruće vode, tamni ili svijetli rum i pripremljenu bazu. Dobro promiješaj dok se svi sastojci ne sjedine.
Ulij u čašu otpornu na toplinu, pospi s malo mljevenog cimeta za ukras i posluži toplo.