Ljubitelji zime su napokon došli na svoje! Iako ne uživaju svi u hladnim i sivim danima, ono u čemu se možemo složiti je da je zima vrijeme toplih variva. Posebno se u ovo vrijeme okrećemo zdravijim jelima, pa je tako gastro blogerica Vinka Tresić, autorica bloga "Veganica", osmislila jedno takvo fino varivo sa slanutkom, a u pripremi su joj pomogle METRO Chef namirnice.
Slanutak je Vinka upotrijebila da bi dobila kremastu teksturu variva, ali i da doda dobru dozu proteina ovom plant-based jelu. Da bi okus variva bio još primamljiviji iskoristila je poriluk, ali i nekoliko kapi maslinovog ulja s čilijem. Kako je Vinka pripremila fino varivo sa slanutkom te kako ga pripremiti možeš i ti, pogledaj u nastavku.
Sastojci:
- 2 srednja poriluka
- 3 krumpira
- 3 češnja češnjaka
- 1 povrtna kocka
- 2 žlice METRO Chef maslinovog ulja s chillijem
- 250 g slanutka iz konzerve
- 500 ml vode
- 1 žličica sušenog kopra METRO Chef
- 1 kriška tosta METRO Chef
- Svježi vlasac METRO Chef
- Papar METRO Chef
- Sol
Postupak:
- Poriluk nasjeckaj na kolutiće, krumpir na manje kocke, očisti češnjak i ocijedi slanutak iz konzerve.
- U zagrijani lonac stavi maslinovo ulje, dodaj poriluk i miješaj 3 minute dok poriluk ne povene. Dodaj malo soli.
- Ulij vodu i dodaj krumpir, češnjak i povrtnu kocku.
- Kuhaj 20 minuta na srednje jakoj vatri.
- Pred kraj kuhanja dodaj 150 g slanutka iz konzerve i posipaj sa sušenim koprom.
- Sve dobro izblendaj sa štapnim mikserom i dodaj ostatak slanutka.
- Serviraj u duboki tanjur, nasjeckaj svježeg vlasca, prelij maslinovim uljem, posipaj svježim porilukom i slanutkom te dodaj prepečeni tost.