Recepti 12. prosinca 2023.

Toplo i slasno varivo od slanutka i poriluka ugrijat će te u trenu

foto: Vinka Tresić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Vrijeme je idealno za topla jela na žlicu, a upravo takvo fino varivo je pripremila Gastrolovka Vinka Tresić, a u tome su joj pomogle METRO Chef namirnice.

Ljubitelji zime su napokon došli na svoje! Iako ne uživaju svi u hladnim i sivim danima, ono u čemu se možemo složiti je da je zima vrijeme toplih variva. Posebno se u ovo vrijeme okrećemo zdravijim jelima, pa je tako gastro blogerica Vinka Tresić, autorica bloga "Veganica", osmislila jedno takvo fino varivo sa slanutkom, a u pripremi su joj pomogle METRO Chef namirnice.

Slanutak je Vinka upotrijebila da bi dobila kremastu teksturu variva, ali i da doda dobru dozu proteina ovom plant-based jelu. Da bi okus variva bio još primamljiviji iskoristila je poriluk, ali i nekoliko kapi maslinovog ulja s čilijem. Kako je Vinka pripremila fino varivo sa slanutkom te kako ga pripremiti možeš i ti, pogledaj u nastavku. 

 

Sastojci:

  • 2 srednja poriluka
  • 3 krumpira
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 povrtna kocka
  • 2 žlice METRO Chef maslinovog ulja s chillijem
  • 250 g slanutka iz konzerve
  • 500 ml vode
  • 1 žličica sušenog kopra METRO Chef 
  • 1 kriška tosta METRO Chef
  • Svježi vlasac METRO Chef 
  • Papar METRO Chef 
  • Sol

 | Author:

Postupak:

  1. Poriluk nasjeckaj na kolutiće, krumpir na manje kocke, očisti češnjak i ocijedi slanutak iz konzerve.
  2. U zagrijani lonac stavi maslinovo ulje, dodaj poriluk i miješaj 3 minute dok poriluk ne povene. Dodaj malo soli.
  3. Ulij vodu i dodaj krumpir, češnjak i povrtnu kocku.
  4. Kuhaj 20 minuta na srednje jakoj vatri.
  5. Pred kraj kuhanja dodaj 150 g slanutka iz konzerve i posipaj sa sušenim koprom.
  6. Sve dobro izblendaj sa štapnim mikserom i dodaj ostatak slanutka.
  7. Serviraj u duboki tanjur, nasjeckaj svježeg vlasca, prelij maslinovim uljem, posipaj svježim porilukom i slanutkom te dodaj prepečeni tost.

 | Author: Vinka Tresić foto: Vinka Tresić

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:12 03. Siječanj 2024.

    Mmmm super