Recepti 15. svibnja 2016.

Torta od badema i kokosa

torta od badema
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ljubitelje kokosa...

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 457

Potrebno vam je

  • 0.75 šalica maslac, slani
  • 1 šalica šećer, kristal
  • 3 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • 1 žličica mahuna vanilije
  • 1.50 šalica bademovo brašno
  • 0.50 šalica kokosovo brašno
  • 2 žličica prašak za pecivo

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C. Namastite okrugli kalup za kolače promjera 23 cm, a dno obložite masnim papirom.
  2. Izmiksajte kremasto maslac i šećer do lagane pjenaste smjese.
  3. Dodajte jedno po jedno jaje uz miksanje, a zatim umiješajte mlijeko i vaniliju.
  4. U posebnoj zdjeli pomiješajte bademovo i kokosovo brašno te prašak za pecivo.
  5. Dodajte suhe sastojke mokrima i promiješajte u homogenu smjesu.
  6. Dobiveno tijesto ulijte u pripremljeni kalup i pecite 35-40 minuta.
  7. Kada je gotov, kolač bi trebao biti zlatno smeđe boje i polako se odvajati od kalupa.
  8. Ostavite ga 10 min da se ohladi u kalupu, a zatim ga ohladite u hladnjaku da očvrsne.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.