gastro postao
Za ljubitelje kokosa...
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 457
Potrebno vam je
- 0.75 šalica maslac, slani
- 1 šalica šećer, kristal
- 3 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica mlijeko kravlje (1.8% masti )
- 1 žličica mahuna vanilije
- 1.50 šalica bademovo brašno
- 0.50 šalica kokosovo brašno
- 2 žličica prašak za pecivo
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 180°C. Namastite okrugli kalup za kolače promjera 23 cm, a dno obložite masnim papirom.
- Izmiksajte kremasto maslac i šećer do lagane pjenaste smjese.
- Dodajte jedno po jedno jaje uz miksanje, a zatim umiješajte mlijeko i vaniliju.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte bademovo i kokosovo brašno te prašak za pecivo.
- Dodajte suhe sastojke mokrima i promiješajte u homogenu smjesu.
- Dobiveno tijesto ulijte u pripremljeni kalup i pecite 35-40 minuta.
- Kada je gotov, kolač bi trebao biti zlatno smeđe boje i polako se odvajati od kalupa.
- Ostavite ga 10 min da se ohladi u kalupu, a zatim ga ohladite u hladnjaku da očvrsne.