gastro postao
Osvježavajuća, lagana i nevjerojatno jednostavna za pripremu, ova ljetna torta od palačinki bit će idealna zamjena za one nešto složenije slastice.
Kokos i vanilija idealan su par, a kada kombinaciji dodate i fine, meke palačinke, pa sve zajedno začinite dozom osvježenja iz domaćeg džema od marelice, dobili ste pravu poslasticu.
Kombinaciji možete dodati i karamelizirane banane ili ananas, a ne zaboravite ni sve zajedno posipati dodatnom dozom kokosa. Za još intenzivnije okuse, kokos je dobro tostirati prije posipanja kako bi iz njega izvukli najfinije arome.
Za palačinke će vam trebati:
- 2 jaja
- 150 g pšeničnog brašna
- 300 ml mlijeka
- Prstohvat soli
Za kremu će vam trebati:
- 40 g pudinga od vanilije
- 600 ml mlijeka
- 4 žlica kokosovog brašna
- 10 g vanilin šećera
Za umak od marelica trebat će vam:
- 2 žlica džema od marelica
- 2 žlica meda
- Sok pola limuna
- Priprema:
Postupak pripreme:
- Pomiješajte sastojke za palačinke pa ih dobro izmiksajte.
- Za nadjev pomiješajte kokos i vanilin šećer te ulijte mlijeko. Od tog mlijeka napravite puding.
- Ispecite palačinke pa ih nadjenite kremom i redajte jednu na drugu.
- Pomiješajte sve sastojke za preljev i kuhajte oko 20 minuta. Prelijte tortu umakom, dobro ohladite i poslužite.
Dobar tek!