Recepti 05. kolovoza 2016.

Voćno savršenstvo: Torta od piškota sa šumskim voćem

torta od piškota
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brza ljetna torta atraktivnog izgleda i još boljeg okusa

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 474

Potrebno vam je

  • 400 g piškote
  • 500 g šumsko voće
  • 300 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 žlica tamni rum
  • 200 ml vrhnje za šlag
  • 720 g jogurt (3.2% masti)
  • 150 g šećer, u prahu
  • 2 kom vanilin šećer
  • 2 kom zelatina
  • limunova korica

Priprema

  1. Okrugli kalup za tortu (promjera 26 cm) lagano namažite maslacem.
  2. Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeku pomiješanim s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota. Ja inače po rubu kalupa stavim i papir za pečenje kako se piškote ne bi zalijepile za kalup.
  3. Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
  4. Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno umiješajte želatinu u pripremljenu kremu.
  5. Po kremi posložite red malina i kupina pa po njima namočene piškote.
  6. Rasporedite preostalu kremu i na kraju voće. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
  7. Prije posluživanja uklonite kalup i narežite tortu. Po želji, tortu dodatno ukrasite tučenim vrhnjem. Savjet: Tortu možete preliti i preljevom za torte. Umjesto malina i kupina, možete koristiti i jagode ili neko drugo voće po želji.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.