Recepti 13. listopada 2014.

Torta od St. Clement sira

Torta od St. Clement sira
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagani cheesecake prigodan za dijabetičku prehranu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 270

Torta

  • 180 g đumbirovi keksi
  • 500 g ouark,nemasni
  • 125 g šećer, u prahu
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 2 kom limun
  • 100 g marelice, sušene

Za ukrašavanje

  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 1 kom limun
  • 1 žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Zagrijete pećnicu na 150°C. Lagano namastite kalup za tortu promjera 20 cm.
  2. U malom loncu otopite maslac te mu dodajte zgnječene kekse. Dobro pomiješajte. Utisnite mješavinu na dno kalupa i do polovine visine kalupa. Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta.
  3. Istucite zajedno sir, šećer u prahu, jaja te limunovu i narančinu naribanu koricu i sok. Kad smjesa postane glatka, umiješajte nasjeckane marelice.
  4. Žlicom stavite smjesu u kalup koji zatim vratite u pećnicu i nastavite peći daljnjih 40 minuta. Ugasite pećnicu, ali tortu ostavite u njoj jedan sat da se ohladi.
  5. Držite tortu od sira u hladnjaku 2 sata prije posluživanja. Za ukrašavanje iskoristite lagano poširane kriške naranče i limuna i lagano poširane trake narančine i limunove korice te po svemu pospite kristalni šećer.

Izvor "Kuharica za dijabetičare"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.