gastro postao
Lagani cheesecake prigodan za dijabetičku prehranu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 270
Torta
- 180 g đumbirovi keksi
- 500 g ouark,nemasni
- 125 g šećer, u prahu
- 2 kom jaje kokošje
- 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 2 kom limun
- 100 g marelice, sušene
Za ukrašavanje
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 1 kom limun
- 1 žlica šećer, kristal
Priprema
- Zagrijete pećnicu na 150°C. Lagano namastite kalup za tortu promjera 20 cm.
- U malom loncu otopite maslac te mu dodajte zgnječene kekse. Dobro pomiješajte. Utisnite mješavinu na dno kalupa i do polovine visine kalupa. Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta.
- Istucite zajedno sir, šećer u prahu, jaja te limunovu i narančinu naribanu koricu i sok. Kad smjesa postane glatka, umiješajte nasjeckane marelice.
- Žlicom stavite smjesu u kalup koji zatim vratite u pećnicu i nastavite peći daljnjih 40 minuta. Ugasite pećnicu, ali tortu ostavite u njoj jedan sat da se ohladi.
- Držite tortu od sira u hladnjaku 2 sata prije posluživanja. Za ukrašavanje iskoristite lagano poširane kriške naranče i limuna i lagano poširane trake narančine i limunove korice te po svemu pospite kristalni šećer.
Izvor "Kuharica za dijabetičare"