Recepti 03. listopada 2014.

Tortice punjene salatom od lososa, jaja i rajčice

gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan izbor za maštovit finger food

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 540

Tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 mala žlica sol
  • 4 mala žlica voda
  • 100 g maslac, neslani

Salata

  • 4 filet losos
  • 1 žlica senf
  • 4 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
  • ulje maslinovo
  • 3 kom jaje kokošje
  • 150 g sir tilzit
  • 1 vezica rotkvica, crvena
  • 1 mala žlica med, vrcani
  • papar

Priprema

  1. Tijesto: stavite brašno na dasku. U sredini napravite udubinu. Dodajte sol, jaje i vodu te uokolo po rubu rasporedite komadiće maslaca. Umijesite glatko tijesto uzimajući sastojke izvana prema unutra. Pokrijte tijesto folijom i ostavite ga sat vremena u hladnjaku. Za to vrijeme pripremite salatu.
  2. Salata: Pecite na tavi s debelim dnom filete lososa oko deset minuta. Ostavite ih da se malo ohlade i nasjeckajte na kockice.
  3. Jaja tvrdo skuhajte. Ogulite ih te nasjeckajte. Rotkvicu narežite na ploške pa na rezance. Sve sastojke pomiješajte s vrhnjem, senfom, medom, solju i paprom te lagano kuhačom umiješajte naribani sir. Stavite salatu u hladnjak.
  4. Ohlađeno tijesto razvaljajte na otprilike pola cm debljine. šalicom ili čašom naznačite krugove 2-3 cm većeg promjera nego što je promjer kalupa za tortice.
  5. Premažite kalupe maslacem i obložite krugovima od tijesta. Pecite ih na 200°c oko 15 minuta dok ne postanu hrskave i ne porumene.
  6. Kad se dobro ohlade, neposredno prije posluživanja, nadjenite ih salatom od lososa.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.