gastro postao
Odličan izbor za maštovit finger food
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 540
Tijesto
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 mala žlica sol
- 4 mala žlica voda
- 100 g maslac, neslani
Salata
- 4 filet losos
- 1 žlica senf
- 4 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
- ulje maslinovo
- 3 kom jaje kokošje
- 150 g sir tilzit
- 1 vezica rotkvica, crvena
- 1 mala žlica med, vrcani
- papar
Priprema
- Tijesto: stavite brašno na dasku. U sredini napravite udubinu. Dodajte sol, jaje i vodu te uokolo po rubu rasporedite komadiće maslaca. Umijesite glatko tijesto uzimajući sastojke izvana prema unutra. Pokrijte tijesto folijom i ostavite ga sat vremena u hladnjaku. Za to vrijeme pripremite salatu.
- Salata: Pecite na tavi s debelim dnom filete lososa oko deset minuta. Ostavite ih da se malo ohlade i nasjeckajte na kockice.
- Jaja tvrdo skuhajte. Ogulite ih te nasjeckajte. Rotkvicu narežite na ploške pa na rezance. Sve sastojke pomiješajte s vrhnjem, senfom, medom, solju i paprom te lagano kuhačom umiješajte naribani sir. Stavite salatu u hladnjak.
- Ohlađeno tijesto razvaljajte na otprilike pola cm debljine. šalicom ili čašom naznačite krugove 2-3 cm većeg promjera nego što je promjer kalupa za tortice.
- Premažite kalupe maslacem i obložite krugovima od tijesta. Pecite ih na 200°c oko 15 minuta dok ne postanu hrskave i ne porumene.
- Kad se dobro ohlade, neposredno prije posluživanja, nadjenite ih salatom od lososa.
Izvor Skuhatćute