gastro postao
Jedna od verzija popularnog meksičkog jela Huevos rancheros
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1015
Potrebno vam je
- 100 g pelati
- 0.25 šalica pileći temeljac
- 0.25 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 0.50 kom čili papričica
- 1 žlica ulje, biljno
- 400 g grah,crveni
- 2 kom jaje kokošje
- 50 g parmezan
- 2 kom tortilja, kukuruzna
- 6 kriška avokado (mesnati dio)
- 2 kriška limeta
- korijander
Priprema
- U blenderu usitnite pelate s temeljcem, lukom, češnjakom i čilijem do glatke smjese, 1-2 min.
- U tavi zagrijte ulje pa dodajte smjesu s rajčicama. Posolite, popaprite i kuhajte dok se količina reducira do pola.
- Zatim dodajte grah pa kuhajte još 2 min.
- Razbijte jaja u smjesu, smanjite jačinu vatre i kuhajte poklopljeno dok bjelanjak očvrsne, a žumanjak ostane djelomično tekući, 3-5 min
- Servirajte na tortiljama, pospite sa sirom, avokadom, korijanderom.
- Svaku tortilju ukrasite s kriškom limete.