gastro postao
                                            
                                        
                                    Jedna od verzija popularnog meksičkog jela Huevos rancheros
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1015
Potrebno vam je
- 100 g pelati
 - 0.25 šalica pileći temeljac
 - 0.25 kom luk ,crveni
 - 1 režanj češnjak
 - 0.50 kom čili papričica
 - 1 žlica ulje, biljno
 - 400 g grah,crveni
 - 2 kom jaje kokošje
 - 50 g parmezan
 - 2 kom tortilja, kukuruzna
 - 6 kriška avokado (mesnati dio)
 - 2 kriška limeta
 - korijander
 
Priprema
- U blenderu usitnite pelate s temeljcem, lukom, češnjakom i čilijem do glatke smjese, 1-2 min.
 - U tavi zagrijte ulje pa dodajte smjesu s rajčicama. Posolite, popaprite i kuhajte dok se količina reducira do pola.
 - Zatim dodajte grah pa kuhajte još 2 min.
 - Razbijte jaja u smjesu, smanjite jačinu vatre i kuhajte poklopljeno dok bjelanjak očvrsne, a žumanjak ostane djelomično tekući, 3-5 min
 - Servirajte na tortiljama, pospite sa sirom, avokadom, korijanderom.
 - Svaku tortilju ukrasite s kriškom limete.