Recepti 228 prikaza 26. studenoga 2014.

Tortilja s jajima i grahom

Tortilja s jajima i grahom
Thinkstock
Jedna od verzija popularnog meksičkog jela Huevos rancheros

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1015

Potrebno vam je

  • 100 g pelati
  • 0.25 šalica pileći temeljac
  • 0.25 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 kom čili papričica
  • 1 žlica ulje, biljno
  • 400 g grah,crveni
  • 2 kom jaje kokošje
  • 50 g parmezan
  • 2 kom tortilja, kukuruzna
  • 6 kriška avokado (mesnati dio)
  • 2 kriška limeta
  • korijander

Priprema

  1. U blenderu usitnite pelate s temeljcem, lukom, češnjakom i čilijem do glatke smjese, 1-2 min.
  2. U tavi zagrijte ulje pa dodajte smjesu s rajčicama. Posolite, popaprite i kuhajte dok se količina reducira do pola.
  3. Zatim dodajte grah pa kuhajte još 2 min.
  4. Razbijte jaja u smjesu, smanjite jačinu vatre i kuhajte poklopljeno dok bjelanjak očvrsne, a žumanjak ostane djelomično tekući, 3-5 min
  5. Servirajte na tortiljama, pospite sa sirom, avokadom, korijanderom.
  6. Svaku tortilju ukrasite s kriškom limete.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.