gastro postao
Pametno iskoristiti ostatke kruha a salatu pripremite 30 – 40 minuta prije da kruh upije sve sokove
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 182
Potrebno vam je
- 300 g kruh pšenični, bijeli
- 400 g rajčice, cherry
- 0.50 kom luk ,crveni
- 0.50 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 1 žlica vinski ocat
- 3 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica peršin, list
- 3 grančica bosiljak, vezica
Priprema
- Ciabattu narežemo na komade. Rajčice narežemo na četvrtine. Luk oljuštimo i tanko narežemo. Krastavac ogulimo i narežemo na komade. Bosiljak sitno natrgamo.
- U zdjelu za posluživanje stavimo kruh, rajčice, luk i krastavac. Prelijemo octom i uljem, posolimo i popaprimo prema ukusu pa promiješamo.
- Ostavimo da odstoji 30 – 40 minuta. Prije posluživanja pospemo začinskim biljem.