Recepti 13. listopada 2014.

Toskanska salata s kruhom

Toskanska salata s kruhom
gastro postao gastro.24sata.hr
Pametno iskoristiti ostatke kruha a salatu pripremite 30 – 40 minuta prije da kruh upije sve sokove

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 182

Potrebno vam je

  • 300 g kruh pšenični, bijeli
  • 400 g rajčice, cherry
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 0.50 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 žlica vinski ocat
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica peršin, list
  • 3 grančica bosiljak, vezica

Priprema

  1. Ciabattu narežemo na komade. Rajčice narežemo na četvrtine. Luk oljuštimo i tanko narežemo. Krastavac ogulimo i narežemo na komade. Bosiljak sitno natrgamo.
  2. U zdjelu za posluživanje stavimo kruh, rajčice, luk i krastavac. Prelijemo octom i uljem, posolimo i popaprimo prema ukusu pa promiješamo.
  3. Ostavimo da odstoji 30 – 40 minuta. Prije posluživanja pospemo začinskim biljem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.