Recepti 15. ožujka 2016.

Ultimativni recept za čokoladnu glazuru

Glazura
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
S ovom čokoladnom glazurom na vašoj omiljenoj slastici ne možete pogriješiti

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 268

Potrebno vam je

  • 100 g nestle dessert čokolada
  • 40 g maslac, slani
  • 3 žlica voda
  • 3 žlica šećer, u prahu

Priprema

  1. Otopite maslac u posudi (ugasite vatru) te dodajte nasjeckanu čokoladu i prethodno pomiješanu vodu sa šećerom. Ostavite da odstoji, a nakon toga promiješajte.
  2. Ovisno o ukusu, prilagodite gustoću glazure - za čvršću glazuru koristite 100 g čokolade i 50 g maslaca, a rjeđu upotrijebite čokoladu i maslac u istom omjeru.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.