gastro postao
Arancini su inače poznati kao slatka delicija, ali u kombinaciji koju vam donosimo pišemo nova pravila
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 504
Arancini
- 100 g kuhana riža
- 1 žlica crnilo sipe
- krušne mrvice
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Potrebno vam je
- 800 g tuna
- 2 kom tikvice, zelene
- cvijet soli
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Rižu kuhajte u malo posoljene vode prema uputama na pakiranju. Možete dodati povrtnog ili ribljeg temeljca.
- Kad je posve hladna, od riže oblikujte kuglice. Pripremite ih za pohanje tako da svaku uvaljate u jaja, a potom u mrvice.
- Pržite ih kratko sa svih strana. Birajte sjemensko ulje jer bi se maslinovo previše upilo.
- Odrezak tune iskrojite na kocke, blago posolite i nauljite maslinovim uljem i kratko pecite sa svih strana. Neka u sredini ostane ružičaste boje kako se ne bi presušila.
- Tikvice narežite na željene oblike i kratko blanširajte te začinite po ukusu.
Arancini su inače poznati kao slatka delicija, ali u kombinaciji koju vam donosimo pišemo nova pravila
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić