gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 424
Karamelizirani luk
- 0.50 žličica šećer, kristal
- 20 g maslac, slani
- 4 kom luk ,crveni
- 1 žlica majčina dušica
- sol
- papar
Namaz
- 200 g masline, crne
- 2 žlica kapari
- limunova korica
- 4 žlica ulje maslinovo
- papar
- list bosiljka
Ostalo
- 500 g tijesto za pizzu
- 1 žlica ulje maslinovo
- 50 g kozji sir
- majčina dušica
Priprema
- Otopite maslac u tavi. Dodajte nasjeckan luk, pospite šećerom i pržite poklopljeno 20 minuta. Dodajte majčinu dušicu, otklopite te pržite 25 minuta, dok se luk ne karamelizira. Začinite solju i paprom pa maknite s vatre.
- Ugrijte pećnicu na 240°C. Tijesto narežite na manje krugove. Izmiksajte sve sastojke za namaz od maslina. Svaku minipizzu premažite namazom od maslina pa polijte s malo maslinova ulja.
- Stavite u lim za pečenje i pecite od šest do osam minuta. Na svaku pizzu stavite malo karameliziranog luka, pospite sirom te s malo majčine dušice.