gastro postao
Ovako pripremljenu bundevu poslužite kao prilog uz glavno jelo ili ju možete jesti i samu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 58
Potrebno vam je
- 1 kom limun
- 5 šalica šećer, kristal
- 3 šalica jabučni ocat
- 0.25 šalica đumbir, korijen
- 2 kom štapić cimeta
- 20 kom papar u zrnu
- 1 žlica sol
- 1500 g bundeva
Priprema
- Ogulite trake limunove kore. U velikoj teflonskoj tavi pomiješajte limunovu koru, šećer, ocat, đumbir, cimet, zrna papra i sol. Pustite da vrije i povremeno pomiješajte, dok bundeva malo ne omekša, oko 15 minuta.
- Premjestite komade bundeve u sterilizirane staklenke (oko četiri staklenke zapremnine 0,5 l).
- U svaku staklenku ulijte tekućinu u kojoj se kuhala bundeva, ali ostavite 0,5 cm praznog prostora od vrha svake staklenke. Čvrsto zatvorite. Stavite u hladnjak i upotrijebite unutar tjedan dana.
Izvor Skuhatćute