Recepti 29. studenoga 2016.

Novi okusi omiljene namirnice: Ukiseljena bundeva

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovako pripremljenu bundevu poslužite kao prilog uz glavno jelo ili ju možete jesti i samu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 58

Potrebno vam je

  • 1 kom limun
  • 5 šalica šećer, kristal
  • 3 šalica jabučni ocat
  • 0.25 šalica đumbir, korijen
  • 2 kom štapić cimeta
  • 20 kom papar u zrnu
  • 1 žlica sol
  • 1500 g bundeva

Priprema

  1. Ogulite trake limunove kore. U velikoj teflonskoj tavi pomiješajte limunovu koru, šećer, ocat, đumbir, cimet, zrna papra i sol. Pustite da vrije i povremeno pomiješajte, dok bundeva malo ne omekša, oko 15 minuta.
  2. Premjestite komade bundeve u sterilizirane staklenke (oko četiri staklenke zapremnine 0,5 l).
  3. U svaku staklenku ulijte tekućinu u kojoj se kuhala bundeva, ali ostavite 0,5 cm praznog prostora od vrha svake staklenke. Čvrsto zatvorite. Stavite u hladnjak i upotrijebite unutar tjedan dana.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.