gastro postao
Jednostavni sastojci i brza priprema su najbolja odlika ovih hrskavih kolutića od luka. Odličan comfort food za velika druženja i roštilje.
Naizgled jednostavni, kolutići od luka često ne budu dovoljno hrskavi ili popiju previše masnoće. Otkrili smo recept koji sigurno ne možete zabrljati, a svaki kolutić će biti jednako hrskav.
Potrebno vam je:
Za 30 kolutića
- 1 veliki crveni luk
- 1 jaje
- 30 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- 200 g brašna
- 1 žličica soli
- prstohvat češnjaka u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- ulje za prženje
Priprema:
- U duboku posudu dodajte jaje, 30 ml ulja i mlijeko. Mikserom dobro izmiješajte. Dodajte suhe sastojke i sjedinite miksanjem dok smjesa ne postane glatka.
- Crveni luk narežite na kolutiće željene debljine. Svakako je dobro da su tanji, kako bi bili hrskaviji.
- U duboku tavu za prženje dodajte dovoljnu količinu ulja i pustite da se zagrije.
- Kolutiće luka ubacujte u smjesu za paniranje i vadite ih direktno u vruće ulje.
- Pržite sa svake strane dok ne postanu zlatno žute boje.
- Pržene kolutiće luka vadite na papirnati ubrus kako bi se riješili viška masnoće.
- Poslužite uz kečap.