Recepti 26. prosinca 2021.

Uljepšaj stol jednostavnim i slojevitim slasticama!

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Trifle je tradicionalna engleska slastica koja se radi od biskvita, tučenog vrhnja i voća. Ove simpatične izvedenice popularne slastice serviraju se u čašama ili staklenim posudicama, dekorativne su i idealan su desert za nadolazeće blagdane.

Ove godine uljepšaj blagdanski stol neodoljivim i ukusnim desertima u čaši. Ove deserte je jednostavno napraviti, a izgledaju zaista prekrasno. Možeš ih ukrasiti na različite načine, prema svom ukusu i željama!

Kombinacije okusa poput šlaga, pudinga od čokolade, banana, maslaca i kikirikija nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U nastavku donosimo prijedlog za dvije kombinacije.

Krema od vanilije s bananama i kikiriki maslacem

Sastojci:
za 10 do 12 porcija

  • 300 ml mlijeka
  • 1 pakiranje pudinga od vanilije
  • 1 pakiranje (400 ml) kondenziranog mlijeka 
  • 600 ml slatkog vrhnja
  • 50 g šećer u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Rastopljeni maslac od kikirikija
  • 1 pakiranje keksa s maslacem
  • 4 banane, narezane na kolutiće

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješaj mlijeko, smjesu od pudinga od vanilije i zaslađeno kondenzirano mlijeko. Umuti temeljito, razbijajući grudice i stavi u hladnjak najmanje 5 minuta ili dok se smjesa ne stegne.
  2. U drugoj velikoj zdjeli pomiješaj slatko vrhnje, šećer u prahu i vaniliju. Tuci dok se ne stvore kruti vrhovi, dvije do tri minute. 1/3 smjese odvoji za preljev. Preostali šlag savi u smjesu za puding.
  3. Slaganje u čašu: Na dno staklene čaše ili posude rasporedi trećinu smjese pudinga. Prekrijte slojem keksa s maslacem - možeš i dio keksi postaviti vertikalno, tako da tvore puni krug uz rub čaše. 
  4. Kekse prekrij ravnomjernim slojem kriški banane, a zatim premaži otopljenim maslacem od kikirikija. Nastavi slagati puding, kekse, kriške banane i maslac od kikirikija dok ne dođeš do vrha, završavajući desert završnim slojem pudinga.
  5. Stavi u hladnjak na najmanje tri sata ili preko noći.
  6. Neposredno prije posluživanja, na vrh deserta stavi šlag, zatim po njemu pospi izmrvljene kekse i pokapaj otopljenim maslacem od kikirikija.

 

Možda vas zanima... Božićni kolač najpopularnije kraljevske obitelji Recepti

 

Čokoladna krema s keksima i šlagom

Sastojci:
Za 4 porcije

  • 170 g sitno zdrobljenih keksi
  • 8 žlica maslaca (rastopljenog)
  • 1 paket čokoladnog pudinga
  • 240 ml mlijeka
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera
  • Čokoladne kapljice ili naribana čokolada za dekoraciju

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješaj izmrvljene kekse s otopljenim maslacem dok se potpuno ne sjedine. 
  2. Napravi puding prema uputama na pakiranju.
  3. U međuvremenu, u posudi za miješanje istuci slatko vrhnje dok ne dobiješ gustu kremu. Umiješaj šećer. 
  4. U svaku čašu ili staklenu posudicu slaži sloj keksi, puding od čokolade i šlag sve dok ne dođeš do vrha staklenke. 
  5. Ukrasi čokoladom i posluži ohlađeno!

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Blagdanski fudge od samo četiri sastojka Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.