Recepti 13. listopada 2014.

Umak od avokada za samo 3 minute

Umak od avokada za samo 3 minute
gastro postao gastro.24sata.hr
Kaže se da je avokado najbolje jesti sirov u salatama i umacima jer kuhanjem postane gorak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 320

Potrebno vam je

  • 1 kom avokado (mesnati dio)
  • 1 žlica limunov sok
  • 0.50 šalica korijander
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Izmiješajte sve sastojke u mikseru i miksajte 1 minutu. Avokado možete i gnječiti gnječilom za krumpir ili vilicom pa potom dodati ostale sastojke. Avokado je najbolje jesti sirov u salatama i umacima jer pri kuhanju ogorča. Samo sam u Meksiku vidio kuhano jelo od avokada. Ondje ga režu na kriške i dodaju u pileću juhu prije posluživanja. Ali ni tada sam avokado nije bio kuhan. Guacamole je vrlo popularna u meksičkoj kuhinji i u kuhinji jugozapada Sjedinjenih Država. Da se pripremi ova ukusna verzija toga jela potrebne su samo 3 minute.

Izvor 'Najzdravije namirnice svijeta'; George Mateljan

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.