Recepti 13. listopada 2014.

Umak s kruškama

Umak s kruškama
gastro postao gastro.24sata.hr
Servirajte umak s medom i kruškama uz kratko pečeno meso svinjskog ili junećeg filea

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 2 kom kruška (cijela)
  • 1 žlica maslac, slani
  • 1 žlica med, vrcani
  • 2 žlica aceto balsamico
  • 1 kom vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • papar u zrnu

Priprema

  1. Rastopite na vatri žlicu maslaca i dodajte žlicu meda (najbolje bagremov ili med lipe), te miješajte dok se međusobno med i maslac ne stope u jedinstvenu masu.
  2. Dodajte dvije žlice aceta balsamica i dalje miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Ulijte jedno slatko vrhnje uvijek uz stalno miješanje, lagano posolite, dodajte par zrna zelenog papra i zatim ostavite na laganoj vatri poklopljeno oko 5 minuta.
  3. Nakon toga u umak stavite dvije velike kruške (za 4 osobe) narezane na četvrtine (ukupno 8 komada) i ostavite kuhati na sasvim laganoj vatri još 5 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.