gastro postao
Servirajte umak s medom i kruškama uz kratko pečeno meso svinjskog ili junećeg filea
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 2 kom kruška (cijela)
- 1 žlica maslac, slani
- 1 žlica med, vrcani
- 2 žlica aceto balsamico
- 1 kom vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- papar u zrnu
Priprema
- Rastopite na vatri žlicu maslaca i dodajte žlicu meda (najbolje bagremov ili med lipe), te miješajte dok se međusobno med i maslac ne stope u jedinstvenu masu.
- Dodajte dvije žlice aceta balsamica i dalje miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Ulijte jedno slatko vrhnje uvijek uz stalno miješanje, lagano posolite, dodajte par zrna zelenog papra i zatim ostavite na laganoj vatri poklopljeno oko 5 minuta.
- Nakon toga u umak stavite dvije velike kruške (za 4 osobe) narezane na četvrtine (ukupno 8 komada) i ostavite kuhati na sasvim laganoj vatri još 5 minuta.