gastro postao
Poslastica koja nas vraća u djetinjstvo...
Svejedno zoveš li ih ljubavne, rajske ili šećerne jabuke, kandirane jabuke su apsolutno omiljena slastica iz djetinjstva! Brzo su gotove, slasne su, mirisne i za pripremu ne trebaš paliti pećnicu. U ušećerenim jabukama podjednako će uživati i djeca i odrasli, a idealan su izbor za različite zabave i druženja. Možeš ih ukrasiti po želji sa slatkišima, bademima, čokoladnim mrvicama i sličnim dodatcima, a recept te čeka u nastavku...
Sastojci:
- 4 jabuke
- 85 ml vode
- 200 g šećera
- 80 g meda
- Žličica crvene prehrambene boje (tekuće)
- Drveni štapići za ražnjiće
Priprema:
- Jabuke operi, osuši i očisti od peteljki.
- Drvene štapiće probodi kroz jabuku (pripazi da ne probodeš dno).
- Jabuke stavi u hladnjak.
- Lim za pečenje obloži papirom za pečenjem te ga namasti uljem ili maslacem.
- Šećer, vodu, med i prehrambenu boju stavi u mali lonac.
- Upali srednje jaku vatru, promiješaj sastojke i ostavi da voda ispari.
- Nakon 20-ak minuta smjesa bi trebala biti gusta.
- Jabuke izvadi iz hladnjaka.
- U pripremljenu smjesu uroni cijelu jabuku držeći je za štapić, te je vrti dok se cijela ne obloži rastopljenim šećerom.
- Pažljivo je prebaci na papir za pečenje. Ponovi postupak s preostalim jabukama.
- Ostavi ih na limu za pečenje nekoliko minuta, a potom uživaj!