Recepti 05. siječnja 2022.

Ušećerene jabuke - slatkiš s okusom djetinjstva

Ušećerene jabuke odmah nas vraćaju u djetinjstvo foto: Fillvlad/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Poslastica koja nas vraća u djetinjstvo...

Svejedno zoveš li ih ljubavne, rajske ili šećerne jabuke, kandirane jabuke su apsolutno omiljena slastica iz djetinjstva! Brzo su gotove, slasne su, mirisne i za pripremu ne trebaš paliti pećnicu. U ušećerenim jabukama podjednako će uživati i djeca i odrasli, a idealan su izbor za različite zabave i druženja. Možeš ih ukrasiti po želji sa slatkišima, bademima, čokoladnim mrvicama i sličnim dodatcima, a recept te čeka u nastavku...

Sastojci:

  • 4 jabuke
  • 85 ml vode
  • 200 g šećera
  • 80 g meda
  • Žličica crvene prehrambene boje (tekuće)
  • Drveni štapići za ražnjiće

 | Author: SHUTTERSTOCK Ušećerene jabuke; foto: foto: SHUTTERSTOCK Priprema:

  1. Jabuke operi, osuši i očisti od peteljki. 
  2. Drvene štapiće probodi kroz jabuku (pripazi da ne probodeš dno). 
  3. Jabuke stavi u hladnjak. 
  4. Lim za pečenje obloži papirom za pečenjem te ga namasti uljem ili maslacem.
  5. Šećer, vodu, med i prehrambenu boju stavi u mali lonac. 
  6. Upali srednje jaku vatru, promiješaj sastojke i ostavi da voda ispari.
  7. Nakon 20-ak minuta smjesa bi trebala biti gusta. 
  8. Jabuke izvadi iz hladnjaka.
  9. U pripremljenu smjesu uroni cijelu jabuku držeći je za štapić, te je vrti dok se cijela ne obloži rastopljenim šećerom.
  10. Pažljivo je prebaci na papir za pečenje. Ponovi postupak s preostalim jabukama.
  11. Ostavi ih na limu za pečenje nekoliko minuta, a potom uživaj!

Isprobaj i sljedeće recepte: 

Možda vas zanima... Jabuke u šlafroku neodoljivo podsjećaju na djetinjstvo Recepti riža na mlijeku Možda vas zanima... Kremasta riža na mlijeku podsjeća na djetinjstvo Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.