Poslastica koja nas vraća u djetinjstvo - sočne i slatke ušećerene jabuke
Svejedno zoveš li ih ljubavne, rajske ili ušećerene jabuke, kandirane jabuke su apsolutno omiljena slastica iz djetinjstva! Brzo su gotove, slasne su, mirisne i za pripremu ne trebaš paliti pećnicu.
Ušećerene jabuke podjednako vole i djeca i odrasli, a idealan su izbor za različite zabave i druženja. Možeš ih po želji ukrasiti slatkišima, bademima, čokoladnim mrvicama i sličnim dodatcima, a recept te čeka u nastavku...
Ušećerene jabuke
foto: Paula Gomes/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Ušećerene jabuke
15 MIN
pripreme
22 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Jabuka
4
kom
Voda
85
ml
Šećer
200
g
Med
80
g
Jestiva boja - crvena
1
žličica
Postupak
Jabuke operi, osuši i očisti od peteljki.
Drvene štapiće probodi kroz jabuku (pripazi da ne probodeš dno).
Jabuke stavi u hladnjak.
Lim za pečenje obloži papirom za pečenjem te ga namasti uljem ili maslacem.
Šećer, vodu, med i prehrambenu boju stavi u mali lonac.
Upali srednje jaku vatru, promiješaj sastojke i ostavi da voda ispari.
Nakon 20-ak minuta smjesa bi trebala biti gusta.
Jabuke izvadi iz hladnjaka.
U pripremljenu smjesu uroni cijelu jabuku držeći je za štapić, te je vrti dok se cijela ne obloži rastopljenim šećerom.
Pažljivo je prebaci na papir za pečenje. Ponovi postupak s preostalim jabukama.
Ostavi ih na limu za pečenje nekoliko minuta, a potom uživaj!
Ušećerene jabuke
foto: Platings and Pairings/Pinterest