Recepti Uskrs 14. ožujka 2025.

Uskrs nije tako daleko, pripremamo čokoladna jaja s marshmallow punjenjem

Uskrs
25 MIN
0 MIN
14
SREDNJE
čokoladna jaja
Čokoladna jaja punjena marshmallow kremom
foto: Pinterest
Hrskava čokolada, mekana marshmallow unutrašnjost i šarena dekoracija – ova jaja su uskrsni klasik koji nikad ne dosadi!

Uskrsne slastice bez čokoladnih jaja? Tehnički moguće, ali emocionalno potpuno neprihvatljivo. Ta mala čokoladna čuda nisu samo slatki zalogaj – ona su službeni znak da je vrijeme za proljetne radosti, obiteljska okupljanja i natjecanja u tome tko će pojesti najviše bez da ga itko primijeti.

Nema djeteta (a ni odraslog) koje se nije bacilo u potragu za skrivenim jajima s istom strašću kao da traži zakopano blago.

Domaća čokoladna jaja su posebna priča – nema šanse da dobiješ onu tanku čokoladnu ljusku iz dućana koja se raspadne čim je pogledaš. Ovdje ti biraš – hoćeš li ih puniti marshmallow kremom, umakom od lješnjaka, maslacem od kikirikija ili nečim totalno neočekivanim.

Čokoladna jaja punjena marshmallow kremom možeš nekome pokloniti, podijeliti s obitelji ili ih strateški sakriti od svih i uživati u njima danima. Jer Uskrs možda traje samo jedan dan, ali čokoladna jaja – barem ona domaća – zaslužuju ostati u igri malo dulje.

čokoladna jaja | Author: Pinterest Čokoladna jaja punjena marshmallow kremom foto: Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Čokoladna jaja s marshmallow punjenjem
25 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
14
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Marshmallow krema 200 g
  • Maslac 6 žlica
  • Ekstrakt vanilije 0,25 žličica
  • Šećer u prahu 3 šalica
  • Candy melts 1 šalica
  • Čokolada (50% kakaa) 450 g
Postupak
  1. U zdjeli, pomoću ručnog ili samostojećeg miksera, izmiješaj marshmallow kremu, omekšali maslac, šećer u prahu i ekstrakt vanilije dok ne dobiješ glatku smjesu.


  2. U tri zasebne zdjele, sigurne za mikrovalnu pećnicu, otopi obojene candy melts (žuti, ružičasti, plavi) u intervalima od 30 sekundi, miješajući između svakog zagrijavanja, dok ne postanu potpuno glatki.


  3. Nakapaj malo svake boje u kalupe u silikonske kalupe u obliku jaja.


  4. U mikrovalnoj pećnici otopi polovicu čokolade u intervalima od 30 sekundi, miješajući između svakog zagrijavanja, dok ne postane potpuno glatka.


  5. Žlicom stavi otopljenu čokoladu u silikonske kalupe i ravnomjerno rasporedi po rubovima.


  6. Okreni kalupe naopako i stavi ih na rešetku kako bi se višak čokolade iscijedio i ostavi da se stisne.


  7. Ravnomjerno rasporedi marshmallow smjesu u kalupe u obliku jaja.


  8. Otopi preostalu čokoladu i prelij preko punjenja kako bi zatvorio kalupe.


  9. Ostavi sa strane da se stegne ili stavi u hladnjak na 10 minuta dok ne očvrsne.


  10. Pažljivo izvadi iz kalupa i posluži.


Imamo još puno slanih i slatkih recepata za uskrsne delicije!

Torta Pasqualina Možda vas zanima... Slana talijanska uskrsna torta puna raskošnih okusa Recepti funfetti Možda vas zanima... Za još šareniji uskrsni stol ispeci ove slatke keksiće Recepti Šunka u kruhu Možda vas zanima... ŠUNKA U KRUHU: Poseban recept koji će te oduševiti Recepti uskrsni blondies Možda vas zanima... Blondies s čokoladnim jajima kao stvoreni za uskrsni stol Recepti Smørrebrød Možda vas zanima... Šareni i slasni otvoreni sendviči - skandinavska uskrsna tradicija Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.