Recepti Uskrs 14. ožujka 2025.

Uskrs nije tako daleko, pripremamo čokoladna jaja s marshmallow punjenjem

Uskrs
25 MIN
0 MIN
14
SREDNJE
čokoladna jaja
Čokoladna jaja punjena marshmallow kremom
foto: Pinterest
Hrskava čokolada, mekana marshmallow unutrašnjost i šarena dekoracija – ova jaja su uskrsni klasik koji nikad ne dosadi!

Uskrsne slastice bez čokoladnih jaja? Tehnički moguće, ali emocionalno potpuno neprihvatljivo. Ta mala čokoladna čuda nisu samo slatki zalogaj – ona su službeni znak da je vrijeme za proljetne radosti, obiteljska okupljanja i natjecanja u tome tko će pojesti najviše bez da ga itko primijeti.

Nema djeteta (a ni odraslog) koje se nije bacilo u potragu za skrivenim jajima s istom strašću kao da traži zakopano blago.

Domaća čokoladna jaja su posebna priča – nema šanse da dobiješ onu tanku čokoladnu ljusku iz dućana koja se raspadne čim je pogledaš. Ovdje ti biraš – hoćeš li ih puniti marshmallow kremom, umakom od lješnjaka, maslacem od kikirikija ili nečim totalno neočekivanim.

Čokoladna jaja punjena marshmallow kremom možeš nekome pokloniti, podijeliti s obitelji ili ih strateški sakriti od svih i uživati u njima danima. Jer Uskrs možda traje samo jedan dan, ali čokoladna jaja – barem ona domaća – zaslužuju ostati u igri malo dulje.

čokoladna jaja | Author: Pinterest Čokoladna jaja punjena marshmallow kremom foto: Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Čokoladna jaja s marshmallow punjenjem
25 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
14
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Marshmallow krema 200 g
  • Maslac 6 žlica
  • Ekstrakt vanilije 0,25 žličica
  • Šećer u prahu 3 šalica
  • Candy melts 1 šalica
  • Čokolada (50% kakaa) 450 g
Postupak
  1. U zdjeli, pomoću ručnog ili samostojećeg miksera, izmiješaj marshmallow kremu, omekšali maslac, šećer u prahu i ekstrakt vanilije dok ne dobiješ glatku smjesu.


  2. U tri zasebne zdjele, sigurne za mikrovalnu pećnicu, otopi obojene candy melts (žuti, ružičasti, plavi) u intervalima od 30 sekundi, miješajući između svakog zagrijavanja, dok ne postanu potpuno glatki.


  3. Nakapaj malo svake boje u kalupe u silikonske kalupe u obliku jaja.


  4. U mikrovalnoj pećnici otopi polovicu čokolade u intervalima od 30 sekundi, miješajući između svakog zagrijavanja, dok ne postane potpuno glatka.


  5. Žlicom stavi otopljenu čokoladu u silikonske kalupe i ravnomjerno rasporedi po rubovima.


  6. Okreni kalupe naopako i stavi ih na rešetku kako bi se višak čokolade iscijedio i ostavi da se stisne.


  7. Ravnomjerno rasporedi marshmallow smjesu u kalupe u obliku jaja.


  8. Otopi preostalu čokoladu i prelij preko punjenja kako bi zatvorio kalupe.


  9. Ostavi sa strane da se stegne ili stavi u hladnjak na 10 minuta dok ne očvrsne.


  10. Pažljivo izvadi iz kalupa i posluži.


Imamo još puno slanih i slatkih recepata za uskrsne delicije!

Torta Pasqualina Možda vas zanima... RASKOŠ TRADICIJE: Slana talijanska uskrsna torta Recepti funfetti Možda vas zanima... Funfetti - slatka uskrsna jaja za još šareniji blagdanski stol Recepti Šunka u kruhu Možda vas zanima... ŠUNKA U KRUHU: Poseban recept koji će te oduševiti Recepti Možda vas zanima... Blondies kao stvoreni za uskrsni stol Recepti Smørrebrød Možda vas zanima... Šareni i slasni otvoreni sendviči - skandinavska uskrsna tradicija Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.