gastro postao
Isprobajte verziju hummusa s kakaom i kremastim maslacem od kikirikija – ovog puta bez sezama!
Možda vam slatka verzija hummusa zvuči neobično, ali nemojte da vas to spriječi. Pripremite ovaj kremasti namaz i poslužite ga uz krekere, perece ili svježe voće.
Priprema traje samo pet minuta, a potreban vam je samo kvalitetan blender. Nadamo se da ćete uživati u slatkom izdanju popularnog namaza!
Sastojci:
- Konzerva slanutka od 400 g
- 100 g meda
- 70 g kikiriki maslaca + 2 žlice
- 25 g kakaa u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
Priprema:
- Ocijeđeni slanutak, med, 70 g kikiriki maslaca, kakao, ekstrakt vanilije i prstohvat soli stavite u blender. Izblendajte u glatku smjesu.
- Premjestite u posudicu, otopite preostali maslac od kikirikija i prelijte ga preko hummusa.
Uživajte!