Ako si u potrazi za receptom za najukusniju francusku salatu, na pravom si mjestu. Donosimo ti recept za vegansku verziju omiljenog blagdanskog jela po receptu Vinke Tresić, autorice bloga "Veganica".
Za pripremu francuske salate najbolje je koristiti domaću majonezu koju možeš izraditi za nekoliko minuta i ne moraš se ni malo bojati da ona neće uspjeti.Vinka je pripremila recept za vegansku francusku salatu bez jaja, koje je jednako ukusna kao i ona klasična s jajima, a donosi i recept za domaću majonezu bez jaja. Veganska francuska salata je u stvari vrlo jednostavna za pripremu, a okus je zaista odličan!
Veganska francuska salata - recept
Vegane i sve koje nisu ljubitelji jaja oduševit će ovaj recept za francusku salatu bez jaja. Ova francuska salata svakim danom postaje sve bolja. Doduše, mala je vjerojatno da će izdržati nekoliko dana, sigurni smo da će se pojesti u jednom danu! Možeš ju pripremiti od svježeg povrća, no ako si u žurbi možeš upotrijebiti i smrznutu mješavinu povrća. Uživaj!
Sastojci za majonezu bez jaja:
- 250 ml suncokretovog ulja
- 125 ml napitka od soje
- 2 žlice jabučnog octa
- 1 žličica senfa
- Prstohvat soli
Postupak izrade majoneze:
- Sve sastojke dodamo u posudu.
- Štapnim mikserom miksajte 1 - 2 minute dok ne dobijete glatku majonezu.
Sastojci za francusku salatu:
- 150 g mrkve
- 150 g graška
- 150 g krumpira
- 150 g kiselih krastavaca
- 250 g veganske majoneze
- 1 žlica senfa
- 1/2 žličice crne soli (Kala Namak)
- 1/2 žličice kurkume
- 2 žlice kopra ili peršina
- Sol i papar po želji
Postupak izrade francuske salate:
- Povrće nasjecka na kockice i skuhaj u slanoj vodi pazeći da se ne raskuha.
- Nasjeckaj krastavce i usitni kopar.
- Pomiješaj ohlađeno povrće i ostale sastojke u zdjeli (senf, majonezu, crnu sol, kurkumu, kopar, sol i papar po želji).
- Posluži ohlađeno.
Francusku salatu možeš nekoliko dana držati u frižideru ako držiš u dobro zatvorenoj posudi. Sretan Uskrs!
Isprobaj i sljedeće recepte: