Recepti 14. travnja 2023.

Victoria sponge torta s jagodama

foto: Anamarija Habuš

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Svi smo jedva dočekali sezonu jagoda, zar ne?Victoria sponge cake je kolač kojim možete razveseliti svoje ukućane u bilo kojoj prigodi!

Fini, mekani biskvit u kombinaciji s voćem dobitna je kombinacija i osvojiti će vas na prvu svojim okusom, lakoćom pripremanja i samim izgledom. Gastro blogerica Anamarija Habuš, autorica bloga Mrvice sa stola otkriva vam recept za ovu ukusnu tortu.

Pogledajte video:

Sastojci za biskvit:

 | Author: Anamarija Habuš foto: Anamarija Habuš

Sastojci za nadjev:

Dodatno:

Priprema:

U posudu stavite omekšali maslac i mikserom ga dobro izradite. Dodajte šećer pa miksajte dok ne dobijete svijetlu, pjenastu smjesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje pazeći da između svakog dodavanja smjesu kratko promiksate.

 | Author: Anamarija Habuš foto: Anamarija Habuš

U posebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte ih u prethodno dobivenu smjesu i lagano promiješajte. Na kraju dodajte mlijeko pa mikserom izradite glatko biskvitno tijesto bez grudica. 

Dva obruča za torte promjera 20 cm namastite, dno obložite papirom za pečenje pa ravnomjerno ulijte biskvitno tijesto. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 25 minuta. Pečeni biskvit prohladite, izvadite iz kalupa i ostavite da se u potpunosti ohladi.

 | Author: Anamarija Habuš foto: Anamarija Habuš

Za to vrijeme pripremite chantilly kremu. U visokoj posudi vrhnje, šećer u prahu i aromu vanilije istucite u čvrsti šlag. Kada su biskviti ohlađeni složite kolač. Prvi biskvit položite na stalak ili tanjur, obilno ga premažite džemom od jagoda. Zatim dodajte chantilly kremu preko koje rasporedite oprane i sitno nasjeckane jagode, sve zajedno prelijte gotovim preljevom od jagoda pa poklopite drugim biskvitom. Gotovi kolač ukrasite jagodama i prije posluživanja ostavite u hladnjaku nekoliko sati kako bi se dobro ohladio. 

U slast!

 | Author: Anamarija Habuš foto: Anamarija Habuš

Sve namirnice za ovaj recept nabavljene su u Metro Hrvatska veleprodajnim centrima.

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 17:13 14. Travanj 2023.

    volim.ovu tortu