Recepti 30. listopada 2014.

Vještičji cupcake za hrabre

vještičji cupcake
foto: Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Novi broj gastromagazina Skuhatćute donosi vam ideje za pripremu finih jela od piletine i buče te slatke recepte idealne za Noć vještica .

Glavni sastojak jesenskih slastica je med. Njime možete preliti voćne salate, sladoled i sir, a ako ga dodate u krušno tijesto, dobit ćete ukusan i aromatičan kruh. Pripremite tiramisu s medom, brownie od kikirikija ili slasnu baklavu. Naučite i kako pripremiti ukusan irski kruh, koji je specifičan po tome što u tijesto ne ide kvasac nego soda bikarbona. 

U specijalu vam donosimo 16 brzih i jeftinih recepata za pite, savijače i domaći burek s piletinom. Isprobajte tortice s piletinom i gljivama, gužvaru s porilukom ili englesku pitu s pire-krumpirom.

Tu su i ideje za jesenske recepte s bundevom. Slasna bundeva, osim što je bogatog okusa, puna je i vitamina i minerala, a odlično se "snalazi" u slatkim i u slanim jelima. Pripremite slanu pitu od bundeve i sira, juneći gulaš s bundevom ili jednostavne žute valjuške. Među mnoštvom recepata sigurno ćete pronaći neki koji će vas oduševiti.

 

Skuhatćute potražite uz 24sata u petak, 31.10.2014.

Vještičji cupcake 

Sastojci:

Biskvit: 275 g brašna, žlica praška za pecivo, žličica soli, 240 ml mlijeka, 2 bjelanjka, jaje, 1/4 žličice ekstrakta od vanilije, 300 g šećera.

Glazura: 3 šalice vrhnja za šlag, 6 žlica vanilin šećera, žličica ekstrakta vanilije, ljubičasta boja za hranu.

Vještica: slamka, marcipan, crna boja za hranu.

Priprema: 

1. Ugrijte pećnicu na 180°C, a kalup za muffine obložite papirnatim čašicama.

2. Prosijte brašno, prašak za pecivo i sol pa dodajte mlijeko, jaja, šećer i ekstrakt vanilije.

3. Istucite slatko vrhnje i dodajte u smjesu za biskvit. Dobro promiješajte i rasporedite u čašice u kalupu. Pecite oko 20 minuta.

4. Istucite vrhnje za glazuru te dodajte šećer i ekstrakt vanilije pa tek onda jestivu boju.

5. Od marcipana oblikujte čizme i utisnite slamke u njih. Cupcake ukrasite glazurom i zabodite slamke.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.