Glavni sastojak jesenskih slastica je med. Njime možete preliti voćne salate, sladoled i sir, a ako ga dodate u krušno tijesto, dobit ćete ukusan i aromatičan kruh. Pripremite tiramisu s medom, brownie od kikirikija ili slasnu baklavu. Naučite i kako pripremiti ukusan irski kruh, koji je specifičan po tome što u tijesto ne ide kvasac nego soda bikarbona.
U specijalu vam donosimo 16 brzih i jeftinih recepata za pite, savijače i domaći burek s piletinom. Isprobajte tortice s piletinom i gljivama, gužvaru s porilukom ili englesku pitu s pire-krumpirom.
Tu su i ideje za jesenske recepte s bundevom. Slasna bundeva, osim što je bogatog okusa, puna je i vitamina i minerala, a odlično se "snalazi" u slatkim i u slanim jelima. Pripremite slanu pitu od bundeve i sira, juneći gulaš s bundevom ili jednostavne žute valjuške. Među mnoštvom recepata sigurno ćete pronaći neki koji će vas oduševiti.
Skuhatćute potražite uz 24sata u petak, 31.10.2014.
Vještičji cupcake
Sastojci:
Biskvit: 275 g brašna, žlica praška za pecivo, žličica soli, 240 ml mlijeka, 2 bjelanjka, jaje, 1/4 žličice ekstrakta od vanilije, 300 g šećera.
Glazura: 3 šalice vrhnja za šlag, 6 žlica vanilin šećera, žličica ekstrakta vanilije, ljubičasta boja za hranu.
Vještica: slamka, marcipan, crna boja za hranu.
Priprema:
1. Ugrijte pećnicu na 180°C, a kalup za muffine obložite papirnatim čašicama.
2. Prosijte brašno, prašak za pecivo i sol pa dodajte mlijeko, jaja, šećer i ekstrakt vanilije.
3. Istucite slatko vrhnje i dodajte u smjesu za biskvit. Dobro promiješajte i rasporedite u čašice u kalupu. Pecite oko 20 minuta.
4. Istucite vrhnje za glazuru te dodajte šećer i ekstrakt vanilije pa tek onda jestivu boju.
5. Od marcipana oblikujte čizme i utisnite slamke u njih. Cupcake ukrasite glazurom i zabodite slamke.