Recepti 02. listopada 2018.

Za ručak bismo danas mogli... Pitu s kobasicama!

Pita s kobasicama
foto: Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Kobasice možemo jesti u bilo koje godišnje doba

Prhko savršenstvo s kobasicama zasitno je i divno jelo koje će vas dugo držati sitim. Ovu ukusnu pitu s nadjevom od kobasica, batata i sira možete servirati za ručak ili večeru, a jednako je senzacionalna dok je topla i dok je hladna.

 

Možda vas zanima... Slasna verzija pastirske pite s purećim mesom Kolumne

 

pita-tikvice Možda vas zanima... Mi obožavamo ovu pitu od tikvica! Recepti

 

Potrebno vam je:

Za tijesto: 

  • 250 g brašna
  • Sol
  • 125 g maslaca
  • Jaje
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 0,5 žličice praška za pecivo

Za nadjev:

  • 0,45 žličice mljevene paprike
  • 3 kobasice
  • Batat
  • 2 slatka feferona
  • 2 jaja
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 50 g ribanog sira
  • Sol. papar, ružmarin

 

Priprema: 

1. U zdjelu za miješanje prosijte brašno s malo praška za pecivo. Dodajte prstohvat soli, mljevenu papriku i hladan maslac narezan na listiće. Prstima utrljajte maslac u brašno dok ne dobijete mrvičasto tijesto. Dodajte umućeno jaje i vrhnje te umijesite tijesto. Prema potrebi, ako je tijesto pretvrdo, dodajte malo mlijeka. 

2. Kalup za pitu premažite maslacem. Razvaljajte tijesto i prebacite ga u kalup. Obložite njime dno i rubove ostavljajući višak tijesta preko ruba. Stavite tijesto u hladnjak dok ne pripremite nadjev.

3. Skuhajte batat u vodi i narežite na kockice, a kobasice narežite na kolutove. Pomiješajte vrhnje s umućenim jajima, dodajte ribani sir te začinite solju i paprom. 

4. Izvadite tijesto iz hladnjaka. Izbodite ga vilicom te preko njega izlijte nadjev od vrhnja i jaja. Posložite po njemu kockice slatkoga krumpira, kolutove kobasica i sjeckane feferone. Stavite grančicu, dvije ružmarina. Višak rubova  tijesta utisnite prstima oko nadjeva.

5. Zagrijte pećnicu na 180°C. Pecite pitu 25-30 minuta dok tijesto ne porumeni.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.