Recepti 3306 prikaza 13. svibnja 2019.

Za ručak pripremite Jamiejeve kremaste njoke

@jamieoliver, Instagram
Samo 25 minuta vas dijeli od serviranja odličnog jela po receptu Jamieja Olivera...

Ovo jelo ispunjava baš sve naše kriterije – kremasto je, toplo, živopisno i vrlo brzo gotovo. Kombinacija okusa i tekstura ugodno je iznenađenje, a potrebne ćete sastojke lako nabaviti. 

Ovo je zaista brz ručak (ili večera) koju možete pripremiti i od oka te dodati još neke sezonske namirnice na koje naletite u hladnjaku. Obavezno isprobajte!

 

Možda vas zanima... Jamie Oliver: Čestitke za veliku obljetnicu! Špajza

 

Sastojci:

  • 20 g blanširanih badema
  • 1 režanj češnjaka
  • 30 g svježeg bosiljka
  • Maslinovo ulje
  • 20 g pecorino sira
  • 250 g cherry rajčica
  • 50 g mahuna
  • 350 g njoka
  • 1 limun
  • 50 g rukole

 

 

Priprema:

  1. Zagrijte vodu, dobro je posolite i pričekajte da proključa. Kuhajte mahune četiri minute, sve dok ne omekšaju. Procijedite ih i narežite na komade veličine tri centimetra.
  2. U maloj tavici tostirajte bademe sve dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Premjestite ih u plastičnu vrećicu i zgnječite, a potom ih pomiješajte sa sitno nasjeckanim češnjakom koji ste prethodno posolili.
  3. U smjesu badema i češnjaka dodajte sitno nasjeckani bosiljka, dvije žlice maslinovo ulja, posolite, popaprite i dobro promiješajte. Na kraju dodajte i 10 g naribanog pecorina.
  4. Prepolovite rajčice, zgnječite ih rukama i pomiješajte s pripremljenom smjesom.
  5. Skuhajte njoke i sačuvajte šalicu vode od kuhanja. Premjestite ih u tavicu s pripremljenim pestom od badema, češnjaka i bosiljka pa polako dodajte vodu od kuhanja. Dobro promiješajte i pričekajte da se zagrije.
  6. Žlicu maslinovog ulja pomiješajte s malo limunovog soka, začinite pa dodajte rukolu. Dobro promiješajte. 
  7. Servirajte njoke, pospite pripremljenom rukolom i naribajte ostatak pecorina.

 

Možda vas zanima... Otkrijte kako Jamie Oliver pošira jaja Recepti

 

Poslužite odmah!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.