gastro postao
Samo 25 minuta vas dijeli od serviranja odličnog jela po receptu Jamieja Olivera...
Ovo jelo ispunjava baš sve naše kriterije – kremasto je, toplo, živopisno i vrlo brzo gotovo. Kombinacija okusa i tekstura ugodno je iznenađenje, a potrebne ćete sastojke lako nabaviti.
Ovo je zaista brz ručak (ili večera) koju možete pripremiti i od oka te dodati još neke sezonske namirnice na koje naletite u hladnjaku. Obavezno isprobajte!
Sastojci:
- 20 g blanširanih badema
- 1 režanj češnjaka
- 30 g svježeg bosiljka
- Maslinovo ulje
- 20 g pecorino sira
- 250 g cherry rajčica
- 50 g mahuna
- 350 g njoka
- 1 limun
- 50 g rukole
Priprema:
- Zagrijte vodu, dobro je posolite i pričekajte da proključa. Kuhajte mahune četiri minute, sve dok ne omekšaju. Procijedite ih i narežite na komade veličine tri centimetra.
- U maloj tavici tostirajte bademe sve dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Premjestite ih u plastičnu vrećicu i zgnječite, a potom ih pomiješajte sa sitno nasjeckanim češnjakom koji ste prethodno posolili.
- U smjesu badema i češnjaka dodajte sitno nasjeckani bosiljka, dvije žlice maslinovo ulja, posolite, popaprite i dobro promiješajte. Na kraju dodajte i 10 g naribanog pecorina.
- Prepolovite rajčice, zgnječite ih rukama i pomiješajte s pripremljenom smjesom.
- Skuhajte njoke i sačuvajte šalicu vode od kuhanja. Premjestite ih u tavicu s pripremljenim pestom od badema, češnjaka i bosiljka pa polako dodajte vodu od kuhanja. Dobro promiješajte i pričekajte da se zagrije.
- Žlicu maslinovog ulja pomiješajte s malo limunovog soka, začinite pa dodajte rukolu. Dobro promiješajte.
- Servirajte njoke, pospite pripremljenom rukolom i naribajte ostatak pecorina.
Poslužite odmah!