gastro postao
Dvostruko čokoladni banana kruh napravljen od bademovog brašna i kokosovog brašna - jednostavno ćeš ga obožavati.
Ostalo ti je banana i to onih prezrelih i ne znaš što bi s njima, rješenje je banana kruh. Ubaci malo kakaa i čokoladnih kapljica i dobila si jedan super sočni, ukusan desert.
Sastojci:
- 3 srednje prezrele banane (najbolje su one s puno smeđih mrlja)
- 2 velika jaja
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 3/4 šalice bademovog brašna
- 1/3 šalice kokosovog brašna
- 1/2 šalice kakao praha
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 1/2 šalice čokoladnog čipsa
- 2 žlice čokoladnih kapljica
- 1 žličica kokosovog ulja
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
- Posudu za pečenje (20x20) premazati maslacem i ostaviti sa strane.
- Banane, jaja i vaniliju ubaciti u blender i blendati dok ne postane glatka smjesa.
- U velikoj zdjeli pomiješati bademovo i kokosovo brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
- Suhu smjesu polako dodavati u mokre sastojke i miješati dok se sve ne sjedini.
- Dodati čokoladne kapljice (ostaviti nekoliko žličica sa strane).
- Ravnomjerno rasporediti tijesto u posudu za pečenje i po vrhu posuti ostake čokoladnih kapljica.
- Peći 18-25 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.
- Ostaviti da se hladi 20 minuta i nakon toga narezati.
U slast!