Špajza 24. travnja 2019.

Banane - najbrži deserti pripremaju se s omiljenim žutim plodovima

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Banane na tisuću i jedan način pripremaju se brzinski, a nestaju u trenu. Donosimo vam naše najfinije recepte!

Pripremili smo vam popis od 15 najfinijih recepata s bananama koje vole baš svi. Osim što jelima daju novu i finu dozu okusa, odličan su prirodni zaslađivač i dodatak kolačima koji ih pretvara u najsočnije delicije.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Dan započnite finim smoothiejem s bananama i čokoladom koji će biti sjajan prvi obrok u danu. 

 

Možda vas zanima... Smoothie od banane, špinata i kakaa čisti je užitak Recepti

 

Volite li ipak nešto bogatiji doručak, umjesto ili nakon banane u tekućem obliku, odličan odabir bit će pohani kruh s čokoladom i bananom. Pečene banane poslastica su za prste polizati, banana curd sjajan dodatak slatkim sendvičima, dok će banana vafli biti idealan topli doručak.

 

Pohani-kruh-s-bananama Možda vas zanima... Za dobar početak dana: Pohani kruh s bananama Recepti Možda vas zanima... Preporučujemo vam mirisne banane iz pećnice Recepti Možda vas zanima... Namaz od pečenih banana odlično pristaje uz palačinke Recepti Možda vas zanima... Ovi vafli okusom neodoljivo podsjećaju na banana kruh Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Banoffee pita, tradicionalni engleski desert, spaja banane i karamelu u jednostavnoj tortici. Priprema se brzinski, sadrži sve što dobroj slastici treba i nestaje u trenu. Baš kako volimo!

 

Možda vas zanima... Banoffee pita: Neodoljivi spoj banane i karamele Recepti

 

Čokoladni muffini uvijek su dobra ideja, a već jedna dovoljno zrela banana dat će im dozu sočnosti koja će vas naprosto osvojiti. 

 

Možda vas zanima... Čokoladni muffini s bananom nestaju u trenu! Recepti

 

Brzinski desert kolumnistice Nataše Pralice idealan je za pripremu tijekom tjedna, za one trenutke kada vas uhvati želja za slatkim, a u kuhinji baš imate kekse, koju bananu i malo čokolade.

 

Možda vas zanima... Kolač s bananama - gotov za 15 minuta Kolumne

 

 | Author: Nataša Pralica foto: Nataša Pralica

Brzinski možete pripremiti i omiljeni banana kruh. Sve sastojke ubacite u blender, iz blendera prebacite u kalup, dodajte šaku dodataka po želji i uživajte u toplim, mekim kriškama s aromom banane.

 

Možda vas zanima... Najsočniji banana kruh s orasima Kolumne Kruh od banane Možda vas zanima... Kruh od banane iz blendera, od samo 4 sastojka Špajza

 

Sočni kuglof naše kolumnistice Ane definitivno je naš favorit kada su u pitanju bananasti deserti. Jedan pogled na ovu neodoljivu slasticu i, vjerujte, osvojit će i vas.

 

Možda vas zanima... Kuglof od banane s preljevom od čokolade i malinama Kolumne

 

 | Author: Ana Zelić foto: Ana Zelić

Kolači bez pečenja najbolji su kolači, pa će tako ovi genijalni primjerci biti odlična poslastica u baš svako doba godine. Imitacija banana splita u torti ili egzotični okusi, odabir je vaš.

 

Možda vas zanima... Brz i osvježavajuć kolač s bananama i keksima Recepti Možda vas zanima... Tropska pita od banane i ananasa bez pečenja Recepti

 

Netko za tortu? Slasna, a zdrava, šarena i tako primamljiva, tortu od palačinki Ivane Čuljak voljet će i veliki i mali.

 

Možda vas zanima... Proteinska torta od palačinki - biste li ikad rekli da je ovo zdrava slastica? Recepti



Na kraju, da vas ljeto ne bi iznenadilo, ove se godine nešto ranije bacite na pripremu omiljenog ledenog deserta. 

 

Možda vas zanima... Domaći čokoladni sladoled s bananom Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.